VM MTB-XCO: Ingen start för Rissveds och vurpa för Lind

Oskar Lind var ensam svensk i U23-herrarnas lopp och han gjorde en stark insats från en placering långt bak i startfållan. Linn Gustafzzon blev ensam svenska till start efter att feber stoppat Jenny Rissveds från tävlande idag.

Oskar Lind var först ut av svenskarna på den sista tävlingsdagen för XCO-cyklisterna på MTB-VM i Itallienska Val di Sole. Han körde upp sig konstant under tävlingen efter att han startat längst bak i startfållan. Placeringen i startfållan avgörs av seedningsregler där åkare med många världsrankingpoäng står längst fram. Precis vid målpasseringen efter slutfört lopp kör Oskar ihop med en annan cyklist och vurpar ordentligt. Han bärs ut från målområdet på bår, men kunde sedan lämna sjukvårdstältet till fots efter omplåstring.

Det blev ingen start för Jenny Rissveds då hon hade feber på morgonen. Linn Gustafzzon blev då ensam svenska till start. Linn bröt tyvärr tidigt i loppet så det blev inga svenska resultat i damklassen. Loppet vanns av Evie Richards från Storbritannien.

Damernas U23-klass och herreliten hade ingen svensk representation.

RESULTAT HERRAR U23:
1 VIDAURRE KOSSMANN Martin, CHILE 1:10:31
2 ZANOTTI Juri, ITALY +1:03
3 ROTH Joel, SWITZERLAND +1:38
32 LIND Oscar, SWEDEN +6:25

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.