Säfsten och Lovidius kvar i ledning efter andra dagen i Svanesund

Den andra tävlingsdagen på Svanesunds 3-dagars är til ända. Edvin Lovidius (Leopard) försvarade sin ledartröja på dagens båda etapper medans Nathalie Säfsten (Probikefit) både förlorade tröjan och återtog den. Inför avslutningsetappen så är det samma två åkare som leder dam- respektive herrklassen som vann prologen på fredagskvällen.

Emil Andersson (Meiyo-CCN) vann en favoritseger när han spurtslog Edvin Lovidius (Leopard) på förmiddagens kriterium över 31 varv, totalt drygt tre mil. Det var en klunga med 18 cyklister som gjorde upp om segern på det intensiva varvet i Svanesund. Lovidius andraplats räckte för att behålla ledartröjan inför eftermiddagens tempolopp.

Lovidius fick se sig slagen även på eftermiddagen och noterades för en ny andraplats, denna gång bakom CK Hymers Marcus Jansson. I den sammanlagda listan så är placeringarna de omvända, Jansson ligger två sekunder bakom Lovidius inför den avslutande linjeetappen imorgon.

Maja Johansson (Echelon Urban Tribes) tog över ledningen efter förmiddagens varvlopp, 19 varv i Svanesunds samhälle. Hon segrade med 25 sekunders marginal ner till lagkamraten, hemmahoppet från Orust, Sara Olsson och ytterligare en sekund till Nathalie Säfsten (Probikefit CK) som därmed fick lämna äver ledartröjan till Johansson.

På eftermiddagens långa tempolopp tog Säfsten tillbaka ledningen med god marginal. Hon vann etappen i imponerande stil och leder nu med dryga minuten inför morgondagens långa linjelopp.

SAMMANLAGT DAMER EFTER 3 AV 4 ETAPPER:
1 Nathalie Säfsten, Probikefit CK 05:17,0
2 Maja Johansson, Echelon Urban Tribes CK +1:04
3 Sara Olsson, Echelon Urban Tribes CK +1:27
4 Liv Eriksson, CK Valhall +6:57
5 Karin Pettersson, Jönköpings CK +13:28

SAMMANLAGT HERRAR EFTER 3 AV 4 ETAPPER:
1 Edvin Lovidius, Södertälje CK 15:32,0
2 Marcus Jansson, CK Hymer +0:02
3 Emil Andersson, Giro Cycle Club +0:39
4 Joakim Åleheim, Team Kalmarsund CK +0:40
5 Victor Hillerström Rundh, CK Hymer +0:43
6 Jakob Södergrann, CK Hymer +1:32
7 Kim Åleheim, Team Kalmarsund CK +1:46
8 Carl Kagevi, KIA Cycling Team CK +1:53
9 Tobias Stridsberg, Södertälje CK +3:05
10 Gustav Thompson, Giro Cycle Club +3:11

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.