Tung dag för svenskarna i Baltic Chain Tour

Det blev en dag med kämpande i södra Estland idag. Efter gårdagens erövring av den gula ledartröjan så var det en extra tung dag då punkteringar och en stor tätklunga utan svensk representation gjorde att ambitionerna om en fin placering sammanlagt försvann helt.

Linus Eriksson Kvist startade dagen med den gula ledartröjan efter att han igår tagit sin första seger på UCI europe Tour. Den första seger som någon svensk tagit på Europatouren sedan Gustav Höög vann två segrar säsongen 2018. Tyvärr så blev det ingen fortsättning i gult för Kvist. Han punkterade på det första grusvägspartiet redan efter fem mils åkning. Medans han kämpade sig tillbaka så splittrades klungan och drygt trettio cyklister lämnade övriga fältet bakom sig. Linus hade flera tekniska problem och tvingades byta cykel två gånger under loppet.

Tätgruppen skaffade sig en stor lucka då flera av tävlingens lag fanns representerade där. Ingen av landslagets cyklister fanns i täten och därför tvingades man att jaga bakom, men tyvärr så blev uppgiften för stor under de tuffa omständigheterna. Den regeande svenske mästaren Viktor Rundh tvingades bryta efter en punktering som kom så illa att det inte fanns någon service att tillgå.

Inför avslutningsetappen som mestadels körs i Lettland så får svenskarna nu istället inrikta sig på ett bra etappresultat. Kvist ligger nu på 40e plats sammanlagt, 11.33 bakom ledande Laurence Pithie (Groupama-FDJ Continental).

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.