19 svenskar till MTB-VM i italienska Val di Sole

Sveriges förbundskapter för MTB och Gravity har tagit ut en ung bred trupp att representar nationen vid VM i norra Italien om en knapp vecka. Hela elva juniorcyklister utgör det svenska laget som kommer att tävla om medaljer i cross country-discplinerna och i downhill.

Det svenska laget kommer att finnas till start i nästintill samtliga lopp in crosscountry-discplinerna. Det är XCC (kriterium/short track), XCO (Olympisk distans) och tävlingsveckans första discplin, XCR (stafett). Stafetten körs redan på onsdag den 25e Augusti.

”Vi utökar truppen från EM med två XC-juniorer. Det är Tove Dandenell och Måns Andersson som bägge var trea på SM i XCC och XCO i Göteborg för ett par veckor sedan. Sen har vi även Jenny Rissveds som ställer till start i både XCC och XCO loppen. Vi är på plats både för att samla erfarenhet men även med goda chanser på medaljer vilket känns väldigt spännande.”, berättar Fredrik Kessikoff, övergripande förbundskapten MTB, på Svenska Cykelförbundets hemsida och Instagram idag.

De individuella tävlingarna fortsätter på torsdagen med juniorernas cross country och därefter kriterium-tävlingarna för dam- och herrelit. U23- och elitklasserna kör sina XCO-lopp på lördag den 28:e Augusti.

Downhill-tävlingarna inleds med kval på fredagen och har sina finaler på söndagen som blir den avslutande tävlingsdagen.

”I och med bröderna Zwars framfart på världscupen i år är motivationen på topp i det svenska Downhilllandslaget. Oliver Zwar har under säsongen visat att det är möjligt att inte bara kvala in till final utan även konkurrera om framskjutna placeringar, något som inte funnits i svensk Downhill på flera år. Förutom Oliver och Ben Zwar finns åkare som Adam Eriksson (elit) och Gustaf Jones Johansson (junior), som både redan tävlat mycket internationellt i år, samt två till lovande juniorcyklister, Daniel Augustsson och Kewin Kling med i truppen”, skriver Adrian Hörnqvist som är förbundskapten för Gravity-discplinerna.

Sveriges trupp till VM:

Cross Country (XCO, XCC, XCR)
Dam Elit
Jenny Rissveds, Falu CK/Team 31
Linn Gustafzzon, ML Sports Club

Herr U23
Vilgot Lindh, Team Ormsalva AC
Oscar Lind, Serneke Allebike Cykelklubb
David Risberg, ML Sports Club

Dam Junior
Tilda Hylén, Falu Cykelklubb
Malin Oskarsson, Idrottsklubben Jarl Rättvik
Ida Ossiansson, Kvänums IF
Tove Dandenell, CK Master

Herr Junior
Jakob Söderqvist, Sundsvallscyklisterna
Hugo Sandin, IKHP
Albin Rimås, IKHP
Måns Andersson, Kvänums IF

Downhill (DH)

Herr Elit
Oliver Zwar, Team Ormsalva AC
Benjamin Zwar, Team Ormsalva AC
Adam Eriksson, Gävle CA

Herr Junior
Daniel Augustsson, Göteborgs Stigcyklister
Kewin Kling, Cykelföreningen Fricyklisterna
Gustaf Jones Johansson, Team KBK Bikes Cykelklubb

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.