U23-landslaget kör Baltic Chain Tour

Baltic Chain Tour körs årligen i baltländerna, på senare år mestadels i Estland, för att fira manifestationen Baltic Chain den 23 augusti 1989. Då bildade människor en 600 km lång mänsklig kedja – hand i hand – mellan de tre huvudstäderna för att manifestera självständighet från Sovjetunionen. Tävlingen har körts i sin nuvarande form sedan 2011 med flera svenska etappsegrare och svenska lag med framgångar. Nu är det sex åkare som skall representera det svenska U23-landslaget som kommer att köra tävlingen som startar den 20e augusti.

Det blir fem U23-cyklister som med stöd av den nykorade svenske mästaren Victor Hilleström-Rundh skall försvara de svenska färgerna i det tre dagar långa etapploppet som startar i Tallin den 20e augusti. Tävlingen tar sig söderut till staden Tarttu som tidigare arrangerat EM och flera gånger varit värd för Europatour-tvävlingar, bla. som etappmål i Tour of Estonia och Tarttu GP. Avslutningsetappen körs i Lettland med start och målgång i gränsstaden Valka. Knappt 50 mil skall köras på tre etapper.

”Efter att ha tävlat mycket nationellt så blir det spännande att se hur långt vi räcker till internationellt. Vi är där för att jaga topplaceringar och ser det som en bra genomkörare innan EM”, säger förbundskapten Lucas Persson på Svenska Cykelförbundets hemsida.

Truppen består av följande cyklister:

  • Hugo Forssell, Motala AIF
  • Jacob Eriksson, Team COOP
  • Jonathan Ahlsson, Motala AIF
  • Erik Bergström Frisk, BIKE AID
  • Linus Kvist, IBT-BH Carl Ras
  • Victor Rundh, CK Hymer

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.