Nu klart att Alliansloppet blir MTB maraton-SM 2021

PRESSMEDDELANDE FRÅN SVENSKA CYKELFÖRBUNDET

I juni släppte Svenska Cykelförbundet (SCF) det tråkiga beskedet att SM XCM (Cross Country Maraton), i samband med Finnmarksturen 2021, behövde ställas in på grund av det rådande pandemiläget. Ett flertal intresseanmälningar att ta över arrangemanget skickades in, men tyvärr krockade datumförslagen med både internationella mästerskap och internationella tävlingar.

Idag, 23 juli, är det med stor glädje vi släpper nyheten om att föreningen Hunneberg Sport och Motionsklubb och Alliansloppet MTB tar på sig arrangörsrollen och att årets Svenska Mästerskapen (SM) kommer arrangeras vid Alliansloppet MTB i augusti.

”En stor eloge till Alliansloppet MTB som tar sig an uppgiften under denna tidspress. Vi på SCF är glada över att kunna erbjuda XCM-åkarna ett SM 2021 och ser mycket fram emot detta mästerskap, säger Malin Lindgren Henttonen, Nationell Tävlingsansvarig MTB, BMX, Trial, Svenska Cykelförbundet.”

Den regerande svenska mästarinnan i XC-Maraton, Jennie Sterhag (t.v.) tillsammans med Alliansloppets senaste segrarinna, Åsa Erlandsson. Foto: Ralph Bohman

Det var ingen lätt uppgift att hitta en ny arrangör som med kort varsel i pandemitider kunde ta sig an uppgiften att organisera ett SM redan i år.

”Vi ser med stor spänning och förväntan fram emot att ta oss an uppdraget! Med alla våra härliga och glada funktionärer kommer detta att bli ett fantastiskt evenemang. Vi vill även framföra ett stort tack till Trollhättan Action Week, som vi är en del av, för deras stöttning kring evenemanget. Just nu är vi glada att dygnet har många timmar. Nu kör vi, säger Ulf Arvidsson, Tävlingsansvarig, Hunneberg Sport och Motion/Alliansloppet MTB.”

För att undvika större krockar i tävlingskalendern är det normala förfarandet att datum spikas under hösten innan kommande säsong.

Nu blir det tyvärr bland annat en krock med SWE Cup Järfälla XCO; något som är olyckligt men oundvikligt om vi ska få till ett XCM SM 2021. Grengrupperna XCM (och XCO) vill uttrycka sin tacksamhet till Alliansloppet för att de valt att hoppa in som SM-arrangör med så kort varsel, säger Fredrik Kessiakoff, Förbundskapten och grengruppsansvarig XCM och XCO, Svenska Cykelförbundet.

Alliansloppet MTB är en del av Trollhättan Action Week.

”MTB ligger i stort fokus för utveckling i vårt arrangemang. Det betyder mycket för våra klubbar i regionen att få SM i området, säger Magnus Larsson, Trollhättan Action Week.”

Foto: Ralph Bohman

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.