Superstark Hanna Nilsson med brutet nyckelben i Giro Donne

– Det känns svårt att släppa tanken på att inte kunna starta, sa Hanna Nilsson efter att ha brutit nyckelbenet i en vurpa veckan före damernas Giro d’Italia. Hannas pannben är dock tjockare än hennes nyckelben och hon kom till start och gjorde en enastående prestation på det tio dagar långa etapploppet.

– Det är mitt tredje Giro d’Italia Donne. Den mest spektakulär så här långt efter att jag bröt nyckelbenet bara en vecka före loppet startade. En sak är säker, kroppen kan klara av otroliga saker, och när man har otroliga lagkamrater omkring sig så kan man klara vad som helst, kommenterade Hanna Nilsson på Twitter igår.

Det var i det blegiska etapploppet Lotto Belgium Tour som Hanna vurpade redan på den första linjeetappen. Resultatet blev ett brutet nyckelben och sedan operation till följd. Då förklarade hon i en intervju med Vårgårda Cycling att Girot varit hennes största mål för säsongen och att det är en svår tanke att tänka på att det inte blir någon start i tävlingen. Efter ett gediget arbete på sjukhus i Belgien fattade hon och laget beslut om att hon ändå skulle prova att tävla i Italien.

Nyckelbenet reprarerades på sjukhus i Belgien inför starten på Giro Donne. Bild : Hanna Nilssons Twitter

Under tio etapper från västra till östa delarna av norditalien kämpade Hanna för att slutligen placera sig på en mycket 22a-plats sammanlagt. Hanna var enda svenska till start i tävlingen. Tävlingen blev en dundersuccé för holländska SD Worx som tog samtliga pallplatser med Anna van der Breggen som slutsegrare.

SLUTRESULTAT:
1. VAN DER BREGGEN Anna SD Worx 27:00:55
2. MOOLMAN Ashleigh SD Worx 1:43
3. VOLLERING Demi SD Worx 3:25
4. DEIGNAN Elizabeth Trek-Segafredo Women 6:39
5. GARCÍA Mavi Alé BTC Ljubljana 8:26

22. NILSSON Hanna Lotto Soudal Ladies 25:28

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.