Julia Borgström fint med i Baloise Ladies Tour

Julia Borgström var en av två svenskor som fanns på startlinjen när det belgiska etapploppet Baloise Ladies Tour kördes i helgen. Den unga skånskan var fint med och slutade på en 13e plats i ungdomstävlingen samtidigt som hon var en viktig kugge i laget NXTG som bl.a. vann etapp 2.

20-åriga Julias Borgström i det holländska laget Next Generation in Cycling, NXTG, körde i helgen sitt tredje stora internationella etapplopp den här säsongen. Baloise Ladies Tour startade med en prolog i holländska Utrecht och avslutades på klassisk cykelmark i Flandern efter tre linjeetapper och ett tempolopp.

Tävlingen fick se två unga svenskor till start. Vid sidan av Julia fanns även 22-åriga Clara Lundmark (GT Krush Tunap). Clara hade ortur och vurpade så illa att hon inte kom till start på tempoloppet som kördes på lördagseftermiddagen.

Julia utmärkte sig tydligt på den andra etappen do hon var med och drog upp spurten för etappsegrande lagkamraten Carlotte Kool: ”Ilse (Pluimers) och Julia gjorde ett fantastiskt jobb för mig. Jag förväntade mig inte att vinna så lätt” kommenterade Kool efter insatsen på lördagsförmiddagen.

SLUTRESULTAT:
1. KLEIN Lisa Canyon SRAM Racing 5:54:25
2. KRÖGER Mieke Team Coop – Hitec Products 0:14
3. HENDERSON Anna Team Jumbo-Visma Women 0:16
4. BREDEWOLD Mischa Parkhotel Valkenburg 0:25
5. CANUEL Karol-Ann SD Worx 0:30

37. BORGSTRÖM Julia NXTG Racing 1:37

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.