Merida ger 1% av omsättningen tillbaka till Svensk Cykelsport

GÖTEBORG – Cykelmärket Merida är en stor sponsor inom cykelsporten, både glbalt och lokalt. Märket som grundlades i Norge för 27 år sedan har tagit ett stort ansvar för att stötta unga cyklister, cykelarrangemang och team under många år. Nu tar man nästa kliv och ger 1% av varje order tillbaka till Svensk Cykelsport.

Idag lanserar merida Sverige en unik satsning på Svensk Cykelsport. 1% av värdet på alla ordrar på meridastore.se går tillbaka till sporten i form av sponsring.

Så här skriver företaget på sin hemsida:
Merida cyklar är en av Skandinaviens största cykelsponsorer, och ända sedan starten i Sverige har vi gett stöd till cykeltalanger med målet att bredda och popularisera cykelsporten i landet. Efter lanseringen av Meridastore.se, vår unika näthandel där vi samarbetar med våra återförsäljare, önskar vi utvidga satsningen med en fond där 1% av omsättningen går tillbaka till Svensk Cykelsport. Det ger klubbar, föreningar och utövare möjligheten att söka bidrag från Meridafonden för att utveckla sin verksamhet och förverkliga projekt.


Stödjer framtiden för Svensk cykelsport
Merida Sverige sponsrar redan unga cyklister runt om i landet i åldern 13-23 år genom bla. Team Merida. Tanken är att ge lovande cyklister en plattform för att kunna utöva och utvecklas i sin sport och förhoppningsvis nå en högre nivå nåde nationellt och internationellt. Vi hoppas att den generationen cyklister på sikt skall ge avtryck i cykelsporten. Genom goda avtal på utrustning, spännande Teamsamlingar som ger samhörighet i en individuell sport, och med proffsiga instruktörer är målet att inspirera och stötta dem till att satsa allt på två hjul.

1% tillbaka till Svensk Cykelsport
Genom existerande projekt ger Merida Sverige redan mycket tillbaka till Cykelsporten i Sverige, men med Meridastore fonden önskar vi öppna en konkret kanal för externa ansökningar till alla typer av cykelrelaterade projekt. – Vi har längre jobbat för att stödja framtiden cykelhjältar i Sverige. Med Meridastore fonden önskar vi formalisera detta arbetet och samtidigt utvidga så att människor utanför våra led kan söka medel till projekt som främjar och utvecklar cykel i Sverige. Vi hoppas att det skall ge många möjligheten att realisera små och stora projekt i föreningar och cykelklubbar runt om i landet, säger Stian Steen Olsen, VD för Merida Sverige.

Meridastore Fonden
Efter årsslutet 2016 kommer 1% av omsättningen i Meridastore.se avsättas i en fond. Vi öppnar då för ansökningar om bidrag till svensk cykelsport och cykling. Det kan vara allt från lokala klubbar som vill utveckla verksamheten för barn & unga, cykelskolor för de som inte kan eller har råd eller stöd till utövare som har ambitionen att nå världseliten. Alla ansökningar kommer att behandlas av en kommitté som utses av Merida Sverige, mer information om medlemmarna i kommiten offentliggörs i god tid före ansökningsperioden startar i januari 2017. Så tänk på att för varje order i Meridastore går 1 % tillbaka till cykelsporten i Sverige.


Det svenska continentalteamet Bliz-Merida Pro Cycling är sedan 2013 sponsrade av Merida Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *