6 timmar 33 minuter – nytt rekord på Vätternrundan

MOTALA – Det svenska proffslaget har gått in hårt för att sätta rekord på det 50-gångsjubilerande motionsloppet Vätternrundan. Satsningen lyckades och en grupp med åkare från det egna laget och inbjudna åkstarka gäster passerade mållinjen i Motala på sex timmar och 33 minuter, en putsning av det gamla rekordet på ca fyra minuter.

Mitt på lördagen, kl 12:00, satte grupp nummer ett av snabbgrupperna fart ut på den 297 km långa banan runt vättern. I truppen fanns samtliga åkare från continentalteamet Team TreBerg-Bianchi, flera åkare från Skara Cykelklubb, dvs föreningen som driver continentalteamet, samt några starka inbjudna gäster som t.ex. Johan Landström och Joakim Åleheim.

Det var ett mycket fint väder för alla på den 50:e Vätternrundan, inget undantag för cyklisterna i rekordförsöket. Det var så bra väder att det istället kom att tära på vätskedepåerna för cyklisterna. När Cyclesport.se gjorde en kort intervju med lagledare Thomas Löfkvist efter knappt två tredjedelar av loppet så var det just vätskan som bekymrade honom.

Cyklisterna gjorde ett blixtsnabbt depåstopp strax norr om Karlsborg med knappt nio mil kvar. Med fyllda flaskor på cyklarna och i bakfickorna satte de åtta åkarna som återstod av den stora startgruppen åter fart mot Motala.

Vid sista tidskontrollen i Medevi var man fyra minuter före den tid som de dåvarande rekordhållarna hade. Det luktade nytt rekord.

Vid målpasseringen var det ett faktum. Nyttrekord på en Vätternrunda som även satte flera andra rekord under den strålande solen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *