Junioren Viktor Lundmark klar för belgiska APT-SPIE-Douterloigne CT

OUDENAARDE, BELGIEN – Borlängecyklisten Viktor Lundmark körde sin första säsong som junior med Motala AIF CK. 17-årigen är stark både på landsväg och bana. Nu kommer han även att representera det belgiska juniorlaget APT-SPIE-Douterloigne CT under säsongen som kommer.

Lundmark var bästa förstaårsjunior vid svenska mästerskapen på Kinnekulle i slutet av juni. Tillsammans med lagkamraten Gustav Andersson i Motala AIF CK utgör han toppen av den svenska junioreliten inför säsongen som kommer.

Under säsongen 2014 var den främsta meriten den sammanlagda segern på etapploppet U6 CycleTour. Efter avslutad landsvägssäsong har han fortsatt att tävla på bana, ett satsning som bl.a. gav en pallplats i belgiska gent för en dryg vecka sedan.

Det är den svenskbekante agenten Olivier Onderbeke som fått upp ögonen för den starke dalmasen. Olivier har tidigare jobbat med ett flertal unga duktiga svenska åkare, t.ex. Jonas Ljungblad – nuvarande sportchef för svenska landslaget, tidigare FdJ-proffset Johan Lindgren, Sebastian Balck m.fl.

Sedan några år tillbaka är han team manager i ett juniorteam på hans hemmaplan i Oudenaarde, mitt i cykeltokiga Flandern. Laget heter APT-SPIE-Douterloigne CT och är ett utvecklingsteam med koppling till bl.a. Trek Factory Racing.

Enligt lagets hemsida (apt-spie-douterloignect.be) så kommer laget ha en internationell sammansättning med bl.a, JVM-trean på tempo Michael Storer från Australien och norske tempo-trean från Junior-EM, Tobias Svendsen Foss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *