I helgen körs Crescent Women World Cup i Vårgårda

VÅRGÅRDA – Det stundar världscuphelg igen. Den framstående cykelklubben i Vårgårda står som arrangör för UCI World Cup Women för nionde året i följd. Precis som tidigare så är det två deltävlingar som kommer att köras, ett lagtempo och ett linjelopp.

Med en ny huvudsponsor i form av Cycleurope och varumärket Crescent rustar Vårgårda just nu ännu en gång för att arrangera världscupen för damer. Det är nionde året i följd som den internationella cykelunionen (UCI) givit Vårgårda CK förtroendet att stå som arrangör.

Nytt för i år är att söndagens tävling kommer att sändas av Sveriges Television. Det blir en proffsig bevakning med full uppställning från TV-bolaget och ett stort lyft för cykelsporten. i Fjol var det endast SM-kriterium som sändes på SVT under hela cykelsäsongen. klockan 10:40 på söndag drar sändningarna igång från Vårgårda.

Lagtempo på fredag
Helgen för tävlingscyklisterna drar igång på fredag med lagtempoloppet. Det första laget ger sig ut på banan mellan Vårgårda och Herrljunga klockan 7.30. Teamen startar med 3 minuters mellanrum, där det bäst rankade teamet startar sist. Banan mäter 42,5 km och har två mellantider. Ni kan följa loppet live på Cyclesport.se med rapportering av tider och händelser från banan.

Det finns inga helsvenska lag med i loppet, men väl fem svenskor i fyra utländska lag. Malin Nystrand och Anna Pålssonrepresenterar danska Team Rytger, det lägst rankade svensklaget. Sara Mustonen, Emma Johansson och Sara Olsson finns i var sitt av några av världens bästa team. Mustonen i holländska Giant Shimano, Joahnsson i australiensiska Orica AIS och Olsson i norska Hitec Products-UCK.

Linjelopp på söndag
12 varv skall avverkas på det småkuperade varvet mellan Vårgårda Centrum och Hägrungabacken. Det handlar totalt om totalt 132 km. Startskottet brinner av klockan 10:45.

16 proffslag och två landslag finns med i startlistan, däribland det svenska landslaget.

Favoriter i tävlingen är bl.a. världsstjärnorna Kirsten Wild (Giant-Shimano), Marianne Vos (Rabo-Liv), världscupledarinnan Lizzie Armitstead (Boels-Dolmans) och totaltvåan Emma Johansson (Orica-AIS).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *