Sara Penton vann SWE Cup Ringeloppet

– [no link]

HöKöPINGE KYRKBY ::: Det blev ett offensivt lopp när damerna körde sin tredje deltävling i SWE Cup 2014. Trots de många attackerna på den knappt nio mil långa tävling så blev det en klungspurt. Sara Penton (CK Nollåtta) var snabbast, men det räckte inte för att ta över den gula ledartröjan.

Att damklungan vuxit till sig under året och säsongen märks tydligt nu även på körningen. Flera av de cyklister som inte har så många tävlingar på sin meritlista har blivit både säkrare på cykeln och mer självsäkra i sin körning. Damtävlingarna har blivit mer offensiva och det är fler som kan och vill var med och tävla genom hela loppen.

Den tredje deltävlingen av SWE Cup 2014 kördes utanför Malmö i Hököpinge Kyrkby. Damerna körde åtta varv på den elva kilometer långa rundan. Varvet som normalt innehåller en del kantvind blev betydligt mer lättåkt idag eftersom vinden valt att inte dyka upp.

På slutet blev det en spurt i en samlad klunga med 18 tjejer. Sara Penton vann loppet före Malin Wallin (Team Crescent) i SWE Cups gula ledartröja.

Wallin behåller därmed ledningen i SWE Cup inför den fjärde deltävlingen, Värnamo Linje 10:e augusti.