Julia Karlsson bäst av svenskarna sista dagen på EM


Julia Karlsson (arkivbild från SM 2014) – [no link]

NYON, SCHWEIZ ::: Det blev en elfteplats för falköpingscyklisten Julia Karlsson i damjuniorernas linjelopp på avslutningsdagen av europamästerskapen i Schweiziska Nyon. I herrklassen för U23 uteblev framgångarna. Ett svenskt glädjeämne dock är att finske Matti Manninen som till vardags tävlar för det svenska elitlaget, Team Bliz-Merida, spurtade i mål på en femteplats.

Resultat Damjuniorer:
1 Bertizzolo Sofia Italy 02:23:17
2 Koller Nicole Switzerland + 1
3 Egorova Daria Russia
4 Van Den Bos Jip Netherlands + 13
5 Ragusa Katia Italy
11 Karlsson Julia Sweden 50

Herrarnas lopp präglades av hög fart från start. En punktering för Pontus Kastemyr satte punkt för hans dag. Marcus Fåglum-Karlsson och Gustav Höög tappade fältet under loppet. Kim Magnusson körde i mål med klungan.
Av de skandinaviska cyklisterna var norrmannen Byström den som satte bäst färg på loppet genom att vara med i den åttamannagrupp som gick iväg tidigt i tävlingen. Han var dessutom den åkare i gruppen som blev inhämtad sist efter en att ha attackerat ytterligare en gång när klungan var på väg ikapp. Matti Manninen från Finland blev bästa nordbo, han tävlar till vardags för det svenska elitlaget Team Bliz-Merida.
Schweizaren Stefan Küng vann linjeloppet och tog därmed två guld på det här mästerskapet. Han ingick i en tri med de övriga medaljörerna som höll undan från klungan med knappa sekunden. Klungspurten vanns av italienaren

Resultat Herrar U23:
1 KÜNG Stefan Switzerland 4:16:05
2 FILOSI Iuri Italy
3 TURGIS Anthony France
4 BOUDAT Thomas France
5 MANNINEN Matti Finland

24 Kim Magnusson Sweden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *