Lucas Eriksson 8:a på juniorernas Paris – Roubaix


Lucas Eriksson (arkivfoto) – [no link]

ROUBAIX, FRANKRIKE ::: Återigen var det en av de svenska juniorerna som höll sig väl framme på de unga cyklisternas upplaga av klassikern Paris – Roubaix. Lucas Eriksson från Borås körde i mål som åttonde man efter segrande dansken Magnus Bak Klaris.

Ett svenskt landslag, organiserat av Falköpings CK och Motala AIF CK, stod på startlinjen imorse när juniorernas Paris – Roubaix rullade mot den belgiska gränsen i norra Frankrike.

Det blev en stökig inledning i denna deltävling av UCI Nation Cup för juniorer. Flera av cyklisterna hade problem efter vurpor och material som fick ta mycket stryk på de tuffa kullerstensvägarna. Samtliga svenskar fick jaga hårt för att kunna vara kvar i tävlingen.

Det var en klunga med 23 cyklister som spurtade om segern på velodromen i Roubaix. De danska cyklisterna var starkast i år igen och vann en dubbelseger. Lucas Eriksson spurtade in som åttonde man.

Alexander Fåglum-Karlsson och Gustaf Andersson fanns i den jagande gruppen, drygt tre minuter bakom på platserna 31 och 33. Efter punktering i ett olyckligt läge av loppet hamnade Max Wiklund-Hellstadius en bra bit bakom och kom i mål som 46:a.

Adam Axelsson och Viktor Lundmark tvingades tyvär kliva av under loppet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *