Sex juniorer klara för Trofeo Karlsberg med landslaget


Gustav Höög har kört in sju av de nio poäng som hittills tillfallit Sverige i årets UCI Nations Cup. Trofeo Karlsberg inleds den 30:e maj och avslutas den 2:a juni. – [no link]

STOCKHOLM ::: Tre cyklister från CK Bure och tre åkare från Falköpings Cykelklubb utgör truppen som skall representera Sverige vid det tyska etapploppet Trofeo Karlsberg. Tävlingen ingår som en del av världscupen för juniorer, UCI Nations Cup.

– Det är ett angenämt problem att ha en grupp av juniorcyklister som håller så pass hög nivå som dessa killar gör, förklara förbundskapten Mattias Reck för Cyclesport.se efter att ha vägt för och emot för ett tiotal tänkbara åkare inför kommande landslagsuppdrag.

Efter helgens sista uttagningstävling, Halmstads 2-dagars, så spikades truppen under måndagen. Pontus Kastemyr (CK Bure) avslutade nyligen det danska loppet Tour de Himmelfart som totaltvåa efter fem körda etapper. Lucas Eriksson (Falköpings CK) vann norska Ringerike Grand Prix samtidigt som lagkamraten Alexander Fåglum-Karlsson fanns tätt bakom i resultatlistan. Dessa tre finns naturligtvis med i den annonserade truppen.

CK Bures Gustav Höög inledde den svenska juniorlandslagssäsongen med en topp-10-placering på Paris-Roubaix. En generellt sett stark representation under vår säsongen gör honom till en av de mest självklara cyklisterna i landslaget. Lagkamraten Filip Bengtsson fanns med på Trofeo Karlsberg redan som förstaårsjunior. Han säkrade sin plats i truppen bl.a. efter en topp-10-placering och en stark avslutning på den andra deltävlingen i danska cupen i Vejen för en dryg vecka sedan. Falköpings Adam Axelsson knep den sjätte och sista platsen i laget efter att förbundskaptenen gjort sitt urval.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *