Jonas Ljungblad är svensk mästare för andra gången


Jonas Ljungblad i sin nya mästartröja – [no link]

FALUN ::: Det blev andra mästartiteln för frölundakillen Jonas Ljungblad när han idag vann 18-milen på SM i Falun. Det var en spurtuppgörelse mellan tre åkare som avgjorde det stenhårda loppet.

Ett gråmulet Falun stod värd för årets SM-tävlingar. Gerrarnas linjelopp avslutade tävlingsveckan på klassiskt manér. Hela den svenska eliten och nästan alla proffs fanns på plats. Den ende som saknades var den regernade svenska mästaren Magnus Bäckstedt.

Redan på första varvet lades grunden till dagens dominerande utbrytning. Tätgruppen som då bestod av tre åkare utökades efter några varv till en grupp som som mest var 15 åkare.

Redan tidigt fansn bergsspecialisten Niklas Axelsson med i täten av loppet. Efter knappt halva loppet anslöt Thomas Lövkvist och Jonas Ljungblad. I täten fanns då även de båda luxemburproffsen Håkan Nilsson och Fredrik Johansson.

Det var precis som man förutspått en uppgörelse som helt kom att bestå av en kamp mellan de internationella yrkesåkarna. På sista varvet hade det bildats en trio av Thomas Lövkvist, Niklas Axelsson och Jonas LJungblad.

Det var Niklas Axelsson som först drog igång spurten, då med knappt 400 meter kvar till mål. Jonas Ljungblad utnyttjade sin erkänt snabba acceleration och kunde spurta hem segern med god marginal.

Strax bakom täten fördes kampen om U23-tröjan. Patrik Morén, Johan Lindgren och Andreas Lindén var i position att kunna ta hem titeln. In på slutvarvet fick Lindgren ge sig. Det såg då ut att bli en uppgörelse mellan Morén och Lindén.

Tyvärr så var inte turen på Lindéns sida. Han punkterade då han kom ut på upploppet och kunde inte ge sig in i spurtbataljen. Morén som sagt innan loppet att U23-titeln var hans mål för dagen lyckades med sitt uppsåt. Han kan nu titulera sig svensk U23-mästare och kommer att köra resten av säsongen i U23-mästartröjan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *