Magnus Darvell klar för Lettiskt proffslag!


”Foto: Anders Lind”
– [no link]

FALUN ::: Falukillen Magnus Darvell har fått ett kontrakt med ett Lettiskt proffslag som sattsar både på landsväg och mountainbike. Läs hela press releasen han skickade till oss…

Falukillen Magnus Darvell har bott större delen av sitt 25-åriga liv i byn Skuggarvet, några kilometer norr om Falun. Han började cykla som 16-åring och har alltid tävlat för Falu CK.
De senaste åren har Magnus bott i Stockholm. Han studerar nämligen till civilingenjör i farkostteknik med inriktningen lättviktskonstruktioner på KTH.
En utbildning som han snart är klar med. Men nu har alltså en dröm gått i uppfyllelse och han kommer få jobba med det han älskar mest.


”.”

Det är Rietmu bank Riga som nu blivit falucyklisten Magnus Darvells arbetsgivare för 2008. Det är ett Lettiskt landsvägslag där några av cyklisterna också kör långlopp på mountainbike.
Det är främst för sin talang på mountainbiken som Magnus har blivit en del av laget. Lagledningen tror dock att Magnus kommer utvecklas starkt också på landsvägen.

Laget hamnade på 23:e plats av 135 lag på internationella cykelförbundets ranking för europatouren 2007. I måndags var Magnus i Riga för läkarundersökning och påskrift av kontraktet som gäller för ett år framöver.
Magnus ser i proffskontraktet möjligheten att utvecklas som cyklist då han nu får möjlighet att köra stora internationella tävlingar på heltid.
Tidigare år har Magnus själv bekostat resor till några tävlingar utomlands varje år, men just att bo och tävla utomlands tror han mycket på.
Magnus har till och från varit aktuell för landslaget i mountainbike och han hoppas i år få köra både EM och VM.
Om OS säger han att chansen
inte är så stor att han får köra redan detta år. Men får han chansen så kommer han definitivt att ta den.

Tävlingsprogrammet kommer bestå av en blandning av internationella landsvägs och mountainbike tävlingar blandat med nationella tävlingar i Sverige och Lettland där inriktningen främst blir på långlopp.
I somras vann Magnus både Svenska och Nordiska mästerskapen i långlopp. På landsvägen hamnar han ofta i ”rätt” utbrytning och är en åkstark cyklist som är bra i kuperad terräng.


”.”

Årets första tävling blir cyclocross-VM i Italien i slutet på januari. Därefter reser han till Frankrike där han ska bo med laget fram till 21:a
februari då han åker till Cypern för att tävla i mountainbike.
Från 18:e mars kommer han åter att bo med laget och då i deras hus i Hollänska Gulpen. Där kommer han ha sin bas under resten av säsongen.
Till att börja med kommer Magnus att fokusera på världscupen i MTB och efter dom inledande tävlingarna där kommer han bestämma sig
över vart fokus ska ligga på för resten av säsongen. Men någon direkt övergång till landsväg detta år är det inte tal om.

För den som vill följa Magnus karriär så har han en hemsida:
www.darvell.se .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *