Magnus ”Maggie” Bäckstedt Svenska Mästare!


Foto: Dennis Nystrand – [no link]

UPPSALA. ::: Otroligt nog har Magnus Bäckstedt Team Liquigas, aldrig tidigare varit svensk mästar på linjelopp. Nu var det äntligen dags. En imponerande soloseger gav honom mästartiteln före en mycket stark och lika överraskand Johan Landström, Team CykelCity.se. Trea blev Gustav Larsson, Unibet.com.

Från resultatlista kan vi konstatera att. Bästa U23-cyklist blev Erik Magnusson, Team Reelight och bästa åkare utan kontrakt, naturligtvis dne så imponerande Johan Landström.


Prispallen med mästaren Bäckstedt, tvåan Landström (t.v.) och Gustav Larsson. Foto: Dennis Nystrand.

LIVERAPPORTERING:

15.00 Nu har vi det. Magnus Bäckstedt Kopparbergs CK vinner 2007 års svenska mästersap!

Johan Landström CK Cykelcity.se blev överraskande tvåa och Gustav Larsson Skoghalls CK – Hammarö blev fin fin trea. Lanström var ca 30 sek efter Bäckstedt och nån enstaka sekund före Larsson, bättre tider kommer i resultatlistan sen.

I en spurtstrid om fjärdeplatsen vann Christofer Stevenson Cyclecomponents.com före Marcus Ljungqvist Falu CK. Platserna efter får vi vänta tills resultatet kommer.

Tack för idag och ha en fortsatt trevlig dag…

14.40 Bäckstedt solo med ett halvt varv kvar, Landström och Gustav Larsson håller ihop bakom.

14.32 Bäckstedt är nu solo i täten, han lämnade Landström efter sig då denne pungterade.

Ungefär en minut efter ligger Gustav Larsson och jagar och ca 2.30 efter Bäckstedt har vi en mycket mycket stark grupp med bl.a, Håkan Nilsson, Ma Speedwear Borås, Fredrik Johansson, Marcus Ljungqvist, Christofer Stevenson, Nicklas Axelsson, Tomas Lövkvist… Kan ha glömt nån, ni får vänta till nästa uppdaterning för att se om eran favorit finns med i gruppen.

14.13 Med två varv kvar så börjar det hända saker nu, de stora börja röra på sig.

Fortarande duon med Landström och Bäckstedt, sen kommer Gustav Larsson Skoghalls CK – Hammarö 1.25 efter, 1.46 efter duon kommer Petter Rennäng och Christofer Stevenson Cyclecomponents.com, Nicklas Axelsson CK ECI Champion, ligger sen solo några sekunder efter dem två och klungan på elva personer ligger 15 sek efter honom.

Snart smäller det och vi vet vem som är svensk mästare 2007.

13.57 Landström har efter en mycket stark körning orkat komma fram till Bäckstedt där de två bildar en duo en minut före tre åkare med, Fredrik Ericsson Upsala CK, Petter Rennäng Ck Cykelcity och Jonas Ljungblad Skoghalls CK – Hammarö, de tre som i sin tur är ca 1.30 före klungan.

Marcus Ljungqvist Falu CK, har nu lyckats komma tillbaka till första gruppen som det inte alls är många åkare kvar i nu.

13.35 Solen har nu kommit tillbaka och Magnus Bäckstedt, Kopparbergs CK har nu stuckit solo och lämnat både klungan och Landström o Eriksson efter sig. De två är strax upphämtade av klungan och Bäckstedt har ca 2 min ner..

Marcus Svensson Team Cyclesport.se satt med i den 30 manna gruppen efter Bäckstedt när han pungterade och är nu borta..

Vi hörs snart igen.

13.17 Med fem varv kvar så har Landström och Eriksson 1.10 ner till en mycket hårt körande klunga, folk släpper från den hela tiden och det är ca 30 åkare kvar i första gruppen som jagar de två. Inget bekräftat men jag gissar att alla stora åkare är med bland de 30.

Michael Stevenson har gjort sitt och kliver nu av.

13.00 När regnet har börjat falla över Uppsala så har klungan nu hämtat in den stora 13 manna gruppen med bl.a Johan Lindgren, Viktor Rennäng, Viktor Folkesson och Fredrik Ericsson. Farten har varit så hög att klungan har delat upp sig i två delar…

De två längst fram har dock fortfarande en lucka på 2.50 ner där attackerna avlöser varandra.

Marcus Ljungqvist har pungterat och fick vänta väldigt länge på ett nytt hjul och är långt bakom andra delen av klungan…

12.31 Team Cyclesport.se och MA Speedwear Borås jagar hårt i klungan för tillfället.

Johan och Johan har ca två min till gruppen bakom och ca fyra min till huvudklungan.

12.12 Johan Landström, CK Cykelcity och Johan Eriksson, Upsala CK, har gått ifrån 15 manna gruppen de låg i och ligger nu en minut före de resterande 13 och har 3.50 ner till klungan.

Det betyder att körningen av Falu CK, Team Cyclesport.se och Ma Speedwear Borås i klungan fungerar då de har tagit in en massa tid på den stora första gruppen som nu har 2.50 ner till klungan.

Ny uppdatering vid halv ett.

11.50Som sas förut att Viktor Rennäng och Peter Lundblad vurpat i klungan, stämde inte, de hade vurpat i första gruppen och låg därför o jagade den, de är nu ikapp och bildar en sju manna grupp före den åtta gruppen som inte riktigt kommit ikapp än, de är åtta sekunder efter och första gruppen har 3.30 till klungan.

I klungan så är det Falu CK, Team Cyclesport.se och MA Speedwear Borås som håller farten och jagar.

11.33De fem och åtta manna grupperna är alldeles strax ihop och bildar då en 13 manna grupp som har ett försprång på 3.15 till huvudfältet. De resterande två som inte nämndes i första gruppen är Matti Scheffer från CK Valhall och Sebastian Skoog från Nässjö CK

Det är bra cyklister med i första gruppen men de som kan cykla snabbast sitter fortfarande kvar i klungan, kommer bli spännande…

11.10
Det har varit en vurpa i klungan med bl.a. Viktor Rennäng, CK cykelcity och Peter Lundblad MA Speedwear Borås, de två ligger och jagar huvudklungan för närvarande. Sen är det nu fem man i täten, med Johan Lindgren (ist för Petter Rennäng som sas förra gången) CK Cykelcity, Folkesson Unibet.com CT och Johan Eriksson, Upsala CK.

Med en minut bakom de fem har vi en grupp på åtta cyklister, där dessa återfinns: Johan Landström, Jan Gunnars och Kalle Sandell från CK Cykelcity, Michael Stevenson Cyclecomponents.com, Fredrik Johansson Kopparbergs CK, Björn Sjöberg Motala AIF , Fredrik Ericsson och Marcus Juneholt Upsala CK.

10.52
Efter tredje varvet på herrarnas SM linje är det en utbrytning på åtta cyklister, med i gruppen finns bl.a. Petter Rennäng, CK Cykelcity och Viktor Folkesson, Unibet.com CT. Gruppen har en lucka på 1.30 till huvudklungan, en huvudklunga som är mycket aktiv med hård körning och massa attacker…. more to come…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *