Filip Rudenstam flyttar till Frankrike och Bretagne


Filip rudenstam tillsammans med sin nye
sportchef Jean Francois Rault. – [no link]

JÖNKÖPING ::: 19-årige Filip Rudenstam, Jönköping, kommer nästa säsong att representera franska elitlaget Cotes d’Armor i Bretagne. Filip vann två guld i mtb som 16-åring och var ett mycket säkert namn i juniorlandslaget med bl.a. en världscupseger. I år har han representerat Cykel-City i Stockholm.

– Det här blir en fantastisk upplevelse, konstaterar Filip. Andra året i juniorer körde jag med de bästa i världen. I år har det varit ett år av anpassning till andra distanser och miljöer. Första året i elit ska man inte räkna med så mycket. Nu tar jag ytterligare ett steg!

I laget finns ett par Australier/Nya Zeländare men jag ska lära mig franska fortast möjligt. Det är mycket viktigt som cyklist i Frankrike, slutar en entusiastisk Filip.

Cotes d’Armor tillhör de allra bästa klubbarna i Frankrike, i år har man producerat två proffscyklister och under 2007 har man en medelålder på 21 år!.

Chef för laget är sverigebekantingen (för oss med erfarenhet…) Jean Francois Rault. Rault var med i det fantastiska La vie Clair med Bernard Hinault på 80-talet. 1985 fanns man bland annat på Postgirot-open där Bernard gjorde en uppskattad (han själv stortrivdes!) sejour mellan segrarna i Giro d’Italia och Tour de France det året. Vann Postgirot gjorde lagkompisen Marc Gomez och vann två etapper, i Falun och Uppsala, gjorde Jean Francois Rault!

Filip har redan varit en kort tur i Frankrike för att göra klart med övergången och helgen 12-14 januari sker presentationen av laget. Till dess kommer även en nyproducerad hemsida där man kan följa lagets uppträdanden 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *