Gustav Larsson är klar för Unibet.com


– [no link]

TREVISIO, ITALIEN ::: Det är nu klart att Gustav Larsson, som senast tävlat för det franska ProTour-laget Francaise des Jeux, kommer att byta till det svensksponsrade Continental Pro-laget Unibet.com.

Gustav förklarar i en artikel i dagens Göteborgs Posten att han är nöjd med bytet av lag och att han tror att det kommer att bli bra för både honom själv och för laget.

Unibet.com är sponsrade av det svenskägda spelbolaget med samma namn. Laget siktar på en plats i ProTour under kommande säsong. Något beslut i frågan har inte kommit från det internationella förbundet ännu, men om det skulle komma att bli så så finns det stora möjligheter att laget kommer at vara registrerat i Sverige.

Under den säsong som varit så har laget som leds av sportdirektören Jaques Hanegraaf visat tydligt att man vill få en betydligt svenskare profil på laget, något som kan få en mycket stor positiv inverkan på svensk cykelsport.

Gustav Larsson kommer att komplettera göteborgaren Jonas Ljungblad, som är den ende svensk som hittills varit kontrakterad för 2007 i laget. Larsson har under det år som varit deltagit i både Giro d´Italie och Tour de France. Han har kört mycket bra på tempoloppen och visat at han är en cyklist i världsklass när det gäller att köra ensam på tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *