Svanesunds GIF fortsätter att satsa på damelit


Madelene Olsson är den som hittills kört bäst i Svanesundslaget – [no link]

SVANESUND :::

Svanesunds GIF från Orust på västkusten är en cykelklubb med lång tradition och rik historia. Klubben har producerat många duktiga cyklister både för landslag och mästerskap. Idag är satsningen i första hand inriktad på damer som kör landsväg.

Det finns som sagt en lång cykeltradition på Orust. Den kuperade terrängen och det tjuriga sinnet hos öborna har skapat många cyklister av hög klass. Att Svanesunds damlag skulle slå till och köra hem en tredjeplats på U6 CycleTour 2005 var förmodligen en överraskning för många. Nu skall man se till att det inte var en engångsföreteelse.

Tyvärr blev det inga nyförvärv inför nästa säsong men Lasse Olsson som har hand om organisationen runt laget tror ändå att man skall kunna hävda sig väl.
-Vi kommer att inleda säsongen med några veckor i Spanien. Därefter är siktet inställt på de nationella cuperna i Danmark, Norge och Sverige, berättar Lasse.

Teamets lagledare är Sören Larsson. Sören och Lasse arbetar mycket med att få tjejerna att köra utomlands. Man hade redan 2005 möjlighet att köra Holland Runt.
-Den tävlingen krockar tyvärr tidsmässigt med vårt egna arrangemang, Svensunds 3-dagars. Vi har inte råd att inte visa upp oss för sponsorerna på hemmaplan så det blev inget av hollandsresan, säger Lasse. Vi kommer att försöka att köra andra etapplopp utomlands istället eftersom samma situation uppstår i år igen beträffande Holland Runt.

Förutom cuperna så är det naturligtvis en höjdpunkt på säsongen då Scandinavien Open körs med världscupstatus. Sören säger att han hoppas att tjejerna skall vara i form och kunna visa upp sig inför de större utländska lagen.
-Det vore riktigt roligt om en av våra cyklister skulle få en möjklighet att köra i ett lag på kontinenten, fortsätter han.

Svanesunds GIF’s damlag 2006:

Madelene Olsson
Charlotte Brems
Therese Carlsson
Jenny Olsson
Linnea Andersson (junior)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *