Cross-säsongen startar om 3 veckor i Falun

Även om det är ett par månader kvar på landsvägs- och MTB-säsongen så börjar vinterns stora begivenhet – cykelcross – att göra sig klara för starten på sin säsong. Den första större tävlingen på nationell nivå körs redan om tre veckor. Då är det Falun CX Pokal som går av stapeln den 25e September. Säsongsfinal för SWE Cup hålls i Åstorp den 12e December. Cross-VM körs traditionsenligt den femte helgen på året, i år blir det den 29-30 Januari i USA.

Efter ett tufft år där cykelcrossen, precis som många andra underhållningsevent, fått se sina tillställningar ställas in och skjutas fram, så blickar nu både förbund, arrangörer och cyklister fram emot en cross-säsong som skall bjuda på både spänning och fina arrangemang.

Först ut är Falun, staden där flera passionerade cyklister skakade liv i cykelcross som fungerande nationell tävlingssäsong för snart 15 år sedan. Den 14 oktober 2006 kördes den första deltävlingen i CX-Cupen i gruvan i Norberg. (läs gärna Cyclesport.se’s reportage ”Fredrik Eriksson tog ledningen i första Kalas Cyclo Cross Cup”). Sista helgen i september så körs både den första CX-Pokalen och den första deltävlingen i SWE Cup CX.

Tävlandet flyttar allt längre söderut ju längre in på vintern vi kommer. SM körs i Västerås den 20-21 november och avslutningarna på CX Pokal och SWE Cup hålls i Åstorp den 11-12 december.

SWE Cup CX har 6 deltävlingar på programmet. De fem bästa resultaten för varje åkare utgör det slutliga cupresultatet. CX Pokal har fyra deltävlingar och det är de tre bästa resultaten för varje åkare som räknas samman i den slutliga resultatlistan.

NATIONELLT TÄVLINGSPROGRAM CYCLO CROSS 2021:
25/9 Falun CX pokal
26/9 Falun SWE-cup
9/10 Täby SWE-cup
10/10 Täby SWE-cup
23/10 Uppsala CX pokal
24/10 Uppsala SWE-cup
13/11 Varberg CX pokal
14/11 Varberg SWE-cup
20-21/11 SM i Västerås
11/12 Åstorp final CX pokal
12/12 Åstorp final SWE-cup

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.