Svanesunds 3-dagars vanns av Lovidius och Säfsten

I både herr- och damklassen så blev det cyklisterna som startade etappen i ledning som också stod som slutsegrare efter avslutad tävlingsdag.Rasmus Mikiver (CK Hymer) vann etappen medan Edvin Lovidius (Leopard RT) tog hand om slutsegern. I damklassen var det Orusts egen Sara Olsson (Echolon Urban Tribes) som vann etappen. Nathalie Säfsten (Probikefit) vann slutsgern.

Sara Olsson vann före lagkamraten Maja Johansson på den avslutningsetappen av Svanesunds 3-dagars. Segern räckte dock inte för att vinna sammanlagt. Nathalie Säfsten släppte inte iväg någon som kunde hota hennes sammanlagda ledning i tävlingen. Hon körde över mållinjen som trea på etappen, i samma grupp som sina kombatanter. Tiden för dagen räckte för att säkra slutsegern.

I herrklassen så var det CK Hymer som åter igen tog hand om etappsegern. Denna gång genom Rasmus Mikiver som slog parkamraten i utbrytning, Carl Ljunggren (Meiyo-CCN/Giro CC). Edvin Lovidius i den gula ledartröjan hade bra koll på tidsavstånden och kunde på så sätt vinna slutsegern.

SLUTRESULTAT DAMER:
1 Nathalie Säfsten, Probikefit CK 03:06:55
2 Maja Johansson, Echelon Urban Tribes CK +1:00
3 Sara Olsson, Echelon Urban Tribes CK +1:19
4 Liv Eriksson, CK Valhall +7:04

SLUTRESULTAT HERRAR:
1 Edvin Lovidius, Södertälje CK 04:53:25
2 Marcus Jansson, CK Hymer +0:03
3 Emil Andersson, Giro Cycle Club +0:35
4 Joakim Åleheim, Team Kalmarsund CK +0:40
5 Victor Hillerström Rundh, CK Hymer +0:44
6 Carl Kagevi, KIA Cycling Team CK +1:54
7 Carl Ljunggren, Giro Cycle Club +2:31
8 Kim Åleheim, Team Kalmarsund CK +2:55
9 Rasmus Mikiver, CK Hymer +3:22
10 David Eriksson, Giro Cycle Club +3:26

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.