Åtta svenska juniorer körde XCO-VM idag i Val di Sole

Det var en bred trupp som representerade Sverige på MTB-VM i Italienska Val di Sole idag. Fyra killar och lika många tjejer körde Olympisk Cross Country. Bäst placering för dagen körde Tilda Hylén in på. Hon startade långt bak i fältet och körde genom en imponerande prestation upp sig till 15e plats när mållinjen passerades.

MTB-VM började dramatiskt tidigare i veckan för det svenska landslaget då 21-årige David Riberg vurpade på träning. Det var på måndagen som oturen var framme för rättvikscyklisten. David slog i huvudet och bröt fingret och kommer på grund av detta inte att kunna tävla på VM.

Igår inleddes tävlandet och det svenska stafettlaget körde in som elfte lag bakom segrande Frankrike. I det svenska laget körde Oskar Lind, Jakob Söderqvist, Hugo Sandin, Tilda Hylén, Malin Oskarsson och Linn Gustafzzon. ”Vi tar med oss känslan av att ha lett tävlingen halvvägs in i loppet.” skriver Svenska Cykelförbundet på Instagram. Laget var ett av de yngsta stafettlagen i tävlingen.

Hugo Sandin blev bästa svensk i herrjuniorernas tävling idag. Han hade sällskap med Måns Andersson vid målpassagen.

– Banan är jäkligt utamanande rent tekniskt med flera extremt branta uppförsbackar. Det var tufft, men riktigt skoj. Jag klarade mig från vurpor trots att jag startade nästan längst bak i fältet. Det var många som krasher i början av loppet, berättar Måns för Cyclesport.se

En imponerande insats levererades av Tilda Hylén i damjuniorklassen. Precis som för flera av de svenska åkarna så blev det start långt bak i fältet på grund av seedningsregler. Tilda rullade ur startfållan runt 60e plats och kunde sedan korsa mållinjen som 15e tjej.

RESULTAT DAMJUNIORER XCO:
1 BURQUIER Line FRANCE 55:29
2 ONESTI Olivia FRANCE +0:05
3 CORTINOVIS Sara ITALY +0:06
15 HYLEN Tilda SWEDEN +4:53
36 DANDENELL Tove SWEDEN +9:45
39 OSKARSSON Malin SWEDEN +10:37
50 OSSIANSSON Ida SWEDEN +13:14

RESULTAT HERRJUNIORER XCO:
1 BOICHIS Adrien FRANCE 59:59
2 GOMEZ GOMEZ Camilo Andres COLOMBIA +1:13
3 AEBERSOLD Nils SWITZERLAND +1:21
56 SANDIN Hugo SWEDEN +9:38
57 ANDERSSON Mans SWEDEN +9:40
73 RIMAS Albin SWEDEN +14:12
DNF SODERQVIST Jakob SWEDEN

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.