Ny tuff tävling för Lovidius i Belgiska Zottegem

Att ta klivet från att vara en lovande ung amatörcyklist till att bli ett etablerat proffs i Europa är en tuff skola. Belgiska tävlingar med dåligt väder, hårda vindar, taskigt underlag och agressiv åkning från start till mål är en oundviklig kurs som alla behöver gå igenom för att visa sitt värde för tallangscouterna i de riktigt stora teamen. 19-årige Edvin Lovidius är mitt uppe i den resan. Igår var det dags för Egmont Cycling Race, tidigare GP Stad Zottegem (UCI 1.1), i kamp med några av världens stora lag.

Det blev en regnig dag i Zottegem i Belgiska Flandern när det knappt 20 mil långa loppet Egmont Cycling Race, GP Stad Zottegem, avgjordes. Segern gick till Danny van Poppel som tävlar det belgiska laget Intermarché-Wanty Gobert Materiaux under ledning av performance manager Aike Visbeek som sedan många år är bosatt i Sverige. Efter en tävling med aggressiv körning och många utbrytningar så blev det en större grupp som kom att spurta om segern på det 18 km långa varv i Zottegem som utgjorde en stor del av tävlingen.

Det blev en stenhård tävling där mer än halva startfältet avbröt tävlingen innan målgång. Edvin Lovidius som tävlar luxemburgiska Leopard Racing var en av de åkare som slutförde tävlingen efter att bl.a. ha klättrat den tuffa gatstensklättringen Grotenbergestraat sex gånger. Det blev en avslutning i gruppetton och hatten av för en pannbensstärkande prestation av den 19-årige tallangen från Nykvarn.