Wilma Olausson bästa svenska i Ladies Tour of Norway

Det norska etapploppet Ladies tour of Norway blev tyvärr det enda Skandinaviska bidraget till UCI Womens World tour den här säsongen. Den svenska deltävlingen i Vårgårda blev tyvärr inställd då det fanns en stor osäkerhet i spåren av pandemin. Svenska cyklister fanns ändock representerade när det norska loppet har avgjorts den här veckan. Bästa svenska blev Team DSM’s unga svenska Wilma Olausson.

PRESSMEDDELANDE:

Wilma Olausson blev bästa svenska i etapploppet Ladies Tour of Norway. Det 20-åriga cykellöftet från Billdal söder om Göteborg slutade sammanlagd 45:a i det norska World Tour-loppet efter en 29:e plats på den fjärde och sista etappen.

– Jag tror väldigt mycket på henne inför framtiden. Hon har absolut möjligheter och kvalitéer att bli något extra, säger svenska förbundskaptenen Lucas Persson, till vargardacycling.se.

Inom kort kommer de svenska lagen till både EM i Italien och VM i Belgien att tas ut.

– Det är klart att hon är med i den diskussionen men jag väntar ett tag med några definitiva beslut, säger Lucas Persson.

Wilma fanns med i den stora klunga som kom in till avgörandet i Halden efter 14 mils körning på söndagen.

Spurtuppgörelsen vanns av australiensiskan Chloe Hosking före Wilma Olaussons teamkompis i DSM, Coryn Rivera. Totalsegrare blev dubbla OS-medaljören Annemiek van Vleuten. Caroline Andersson blev 81:a och Sara Penton slutade som 89:a.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.