Topp-10 placering totalt på PostNord Danmark Runt för Lucas Eriksson

Lucas Eriksson (Riwal CT) går mycket starkt nu de stora tävlingarna Europatouren (UCI Europe Tour). PostNord Danmark Runt har avgjorts under veckan. Tävlingen är den äldsta högt rankade tävlingen i Skandinavien och ett mycket prestigefyllt event för det danska lag som Lucas representerar. 25-åringen från Borås gjort ett mycket starkt avslutande tempolopp i Frederiksberg och slutade tia sammanlagt i tävlingen.

Danmark Runt är en mycket viktig tävling i inledningen av hösten så proffsvärldens scouter letar åkare för att fylla sina team inför kommande säsong. Lucas Eriksson fortsatte att visa fram en enorm kapacitet på samma sätt som han gjorde nyligen i Vallonien Runt. Som best var han på en åttondeplats sammalgt efter de inledande fyra linjeetapperna. Han körde bland annat in på tolfte plats vid etappmålet i Vejle på den mycket tuffa tredje etappen.

Det avslutande tempoloppet i Frederiksberg var upplagt för den unge belgaren Remco Eveneploel (Deceuninck-Quick Step) som med sin åkstyrka kunde vinna med sådan marginal att han även säkrade slutsegern. Eriksson gjorde ett starkt tempolopp och i ett startfält med många av värdens bsta tempoåkare så landade han dryga minuten bakom Evenepoel och tappade enbart två placeringar sammanlagt. Tiondeplats och 35 fina UCI-rankingpoäng på kontot för Lucas.

SLUTRESULTAT POSTNORD DANMARK RUNT:

  1. EVENEPOEL Remco, Deceuninck – Quick Step 17:19:17
  2. PEDERSEN Mads, Trek – Segafredo +1:42
  3. TEUNISSEN Mike, Team Jumbo-Visma +2:00
  4. VAN DER LIJKE Nick, Riwal Cycling Team +2:14
  5. VAN DER SANDE Tosh, Lotto Soudal +2:30
  6. ERIKSSON Lucas, Riwal Cycling Team +4:42

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.