Jenny Rissveds överlägsen segrarinna när SM i MTB XCC avgjordes

Det är en intesiv mästerskapsvecka med både mästerskap på tempo landsväg och ett flertal av MTB-discplinerna. Jenny Rissveds (Falu CK/Team 31:outride) infriade allas förväntningar och vann kortbane-SM på MTB idag i Göteborg. Hon gjorde det efter en odramatisk duell med Linn Gustafzzon (ML Sports Club). De båda höll ihop med en betryggande ledning till övriga fältet fram till sista varvet då Rissveds gjorde ett avgörande ryck och vann.

Jenny Rissveds och Llinn Gustafzzon tog ledningen tidigt i loppet. Bakom jagade Emma Belford från hemmaklubben CK Master. Striden om bonsmedaljen såg ut att bli dramatisk in mot slutvarvet då Kvänums IF’s Hanna Millved knappade in och sånär kom i kapp Belford. Men norrländskan som är bosatt i Göteborg höll undan och knep den sista medaljplatsen inför en jublande hemmapublik.

– Det kändes jättebra. Bra bana, snabb med många bra om körningsmöjligheter, teknisk med många möjligheter att få med sig farten, kommenterade Jenny Rissveds efter tävlingen. Rissveds manade på sin parhäst Gustazzon som i ett inlägg på instagram tackade henne för peppningen under loppet.

Även damjuniorklassen vanns av en cyklist från Falun. Tilda Hylén körde i mål före IK Jarl Rättviks Malin Oskarsson Även här blev det ett brons till arrangörsklubben CK Master genom Tove Dandenell.

RESULTAT SVENSKA MÄSTERSKAPEN MTB XCC – DAMER:

  1. Jenny RISSVEDS, Falu Cykelklubb 27:04
  2. Linn GUSTAFZZON, ML Sports Club 27:15
  3. Emma BELFORTH, CK Master 27:34
  4. Hanna Millved, Kvänums IF 27:37
  5. Amanda Bohlin, Team Jarla CK 28:07
  6. Sara ÖBERG, CK Master 28:55
  7. Felicia ANDERSSON, CK Master 29:21
  8. Åsa ERLANDSSON, Varbergs MTB Club 29:43
  9. Petra KJELLBERG, Falkenbergs CK 29:44
  10. Moa GUSTAFZZON, ML Sports Club 30:39

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.