Imponerande sjätteplats av Kim Magnusson på Kreiz Breizh Elites

Kim Magnusson (Riwal CT) gjorde en fantastisk insats på det franska etapploppet Kreiz Breizh Elites i Bretagne. Den 28-årige svensken körde hem en sammanlagd sjätteplats efter bland annat en andraplats på det inledande lagtempot och inte minst en mycket stark avslutning på sista etappen där han fanns med och stöttade lagkamraten Nick van der Lijke som körde hem den sammanlagda segern.

Det danska continentalteamet Riwal Cycling Team inledde det fyra dagar långa franska etapploppet Kreiz Breizh Elites med att placera hela laget i gott slagläge för resterande etapper i tävlinge. Laget fick se sig slaget enbart av Jumbo-Visma’s utvecklingslag på den 12,5 km långa etappen.

De kommande två etapperna såg ett samlat fält spurta om toppaceringarna. Kim Magnusson var ensam svensk i tävlingen och han höll sig väl framme utan att tappa tid i någon större utsträckning till övriga konkurrenter. Inför avslutningsetappen hade Riwal CT hela fem cyklister placerade topp-tio sammanlagt, med Magnusson på en sjundeplats och Van der Lijke som totaltvåa.

Det blev en tuff avslutning med ett kuperat avslutningsvarv i staden Rostrenen. Fältet drogs ut ordentligt när dagens tidiga utbrytning hämtades in. Magnusson fanns med kort bakom tätåkarna och kunde därmed säkra en sjätteplats i slutprotokollet samtidigt som Nick van der Lijke vann sammanlagt.

RESULTAT SAMMANLAGT KREIZ BREIZH ELITES 2021:

1 VAN DER LIJKE Nick (NED) RIW 13h22’38”
2 VAN DIJKE Mick (NED) JVD à 06”
3 HEßMANN Michel (GER) JVD à 10”
4 HULGAARD Morten (DEN) UXT à 31”
5 VAN DEN BERG Marijn (NED) CGF à 38”
6 MAGNUSSON Kim (SWE) RIW à 39”
7 VAN DIJKE Tim (NED) JVD
8 ASKEY Lewis (GBR) CGF à 40”
9 MAYRHOFER Marius (GER) DDS
10 JUNTUNEN Antti-Jussi (FIN) ADT à 41”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.