Bra genomkörare för Ludvigsson i säsongspremiären

ADELAIDE, AUSTRALIEN – Under söndagskvällen, lokal tid i Adelaide, Australien, inleddes tävlingssäsongen 2016 för Tobias Lundvigsson (Team Giant Alpecin). Den snart 25-årige smålänningen blev därmed först av de svenska landsvägsproffsen att tävla den här säsongen.

People´s Choice Classic inledde traditionsenligt tävlingsveckan för årets första World Tour-tävling, Tour Down Under. Sverige har under året två cyklister som kör i cykelsportens topp-serie, World Tour. Det är bröderna Tobias och Fredrik Ludvigsson. Tobias fanns med i startfältet i Adelaide.

– Det var kul att tävla igen och benen kändes bra, men jag kände att jag saknade lite trots allt. Kunde göra vad jag skulle göra och fick ett bra tränings pass inför imorgon, kommenterar han till Cyclesport.se efter loppet.

Det blev en placering en bit ner i klungan. Det 51 km långa loppet kördes på strax över en timma, dvs. en medelhastighet när a 50 km/tim. Segern gick till Caleb Evans (Orica-GreenEdge). För Tobias är det etapploppet som startar på tisdag som är det stora målet.

– Laget fungerade bra under varvloppet, även om det finns endel finjusteringar kvar, kommenterar sportdirektör Aike Visbeek.

– Vi siktar på en bra placering sammanlagt för Tobias under vackan som kommer. Laget kommer att jobba för att få hoom så långt fram som möjligt, avslutar Visbeek.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *