Wetterhall solokörde till seger på Kriterium-SM

SUNDSVALL – Det blev en imponerande trippelseger till Team Tre Berg-Bianchi på Kortbane-SM. Kriteriumet kördes på ett tvåkilometersvarv i centrala Sundsvall och var direktsänt på Sveriges Television. Alexander Wetterhall körde större delen av loppet i utbrytning och under den sista tredjedelen i ensamt majestät. Ett liknanade lopp gjorde Frida knutsson (Falu CK) i damklassen.

Solen stekte över Sundsvall som visde sig från sin somrigaste sida under fredagen. Temperaturer upp emot 32 grader erbjöds för cyklisterna som körde detta drygt timslånga varvlopp. Bansträckningen gick bl.a. på gamla E4:an och sedan över torget i Sundsvalls centrum. Det var ett varv som var tämligen otekniskt.

Det var tyvärr inte så många klubbar som valt att ta sig till Sundsvall. Ett dåligt planerat tävlingsprogram gjorde det dyrt och logistiskt utmanande för flertalet klubbar. 9 startande i damklassen och 36 i herrklassen är tyvärr väldigt små startfält att visa upp nationell TV.

Damklassen dominerades av Frida Knutsson som körde en stor del av loppet ensam.

I herrklassen gick först en grupp som såg ut att kunna hålla hela vägen. Klungan hade dock andra tankar och hämtade in fyra av de sex cyklisterna. Alexander Wetterhall och Johan Landström (Motala) hade redan kört ifrån de övriga i täten och ökat farten på egen hand.

Landström fick ge sig på slutet och blev även han inhämtad. Wetterhall körde på ett imponerande sätt till seger. Bakom honom jagade lagkamraterna Marcus Fåglum-Karlsson och Ludvig Bengtsson för att slutligen fullborda trippelseger till skaralaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *