Rekordförsäljning av handbyggda cyklar


– [no link]

GÖTEBORG ::: Det ska vara en handbyggd cykel i år. Hos Göteborgs egen cykeltillverkare Nishiki har antalet sålda cyklar ökat med 24 procent jämfört mot samma period föregående år.
– Allt pekar mot en rekordsäsong. Det visar att vår satsning på stilren design och hög kvalitet ger utdelning, säger Linus Lindgren, produktchef.

Under årets cykelsäsong som räknas från september 2007 till augusti 2008 har hittills 8 885 Nishikicyklar funnit en ny ägare. Jämfört mot försäljningen under samma period föregående år innebär det en ökning med 24 procent. Räknat i omsättning är förändringen ännu större, 29,8 miljoner jämfört med fjolårets 22,5 miljoner innebär en ökning på drygt 32 procent.

– Allt fler väljer modeller i högre prisklasser. Men vi har ett sortiment för alla plånböcker, från enväxlade SL-One för knappts 4 000 till vår mest exklusiva racer Limited som vi bygger i begränsad upplaga för cirka 40 000 kronor.

Och suget efter snygga cyklar är större än någonsin. Linus Lindgren spår att tillväxttakten håller i sig.

– I dag har vi fortfarande en blygsam marknadsandel på ungefär två procent. Men vi räknar med att öka den till 2,5 procent under nästa säsong. Vi märker att allt fler efterfrågar sportiga, funktionella och stilrena cyklar, vilket är precis vad Nishiki erbjuder.

Den höga efterfrågan på Nishikicyklar har gjort att man växt ur den gamla fabriken. Den 1 juni går därför flyttlasset till ny adress, det vill säga byggnaden på andra sidan gatan. Lokalen är med sina 1 750 kvadratmeter både större och mer väldisponerad än den gamla, vilket gör att en hel våning kan användas enbart för produktion. Något som Linus Lindgren ser fram emot.

– Nu kan vi bygga tre gånger så många cyklar. Det ger självklart en extra kick att få bygga upp en produktionsanläggning från tomt papper. Jag kan lova att 2009 års modeller kommer att bli något alldeles extra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *