Tuff tag för svenskarna när Ringerike GP drog igång

Johan Lindgren svarade för dagens bästa svenska resultat – [no link]

HÖNEFOSS, NORGE ::: Det blev ordentlig splittring i fältet redan på den första av fem etapper i Ringerike GP, Norges största etapplopp. Fyra svenskar fanns med i den grupp om 40 åkare som var långt före övriga fältet.

Den 145 km långa första etappen av Ringerike GP vanns av holländaren Bjorn Hoebon, Van Hemert Groep. Han var loss under hela loppet och lyckades att hålla undan med knappa 5 sekunder imål.

Bästa svensk i loppet blev Johan Lindgren, Team CykelCity.se med en 11:e plats. Övriga svenskar som fanns med i förstagruppen var 17, Patrik Morén (Bergen CK Mix), 19, Fredrik Ericsson (Team CykelCity.se), 33, Anderas Lindén (Begen CK Mix).