Göteborgs största cykelfest!!


Läs mer på hemsidan: www.nationaldagsloppet.se

GÖTEBORG ::: Den sjätte juni smäller startskottet för fjärde upplagan av cykelsuccén Nationaldagsloppet – för hundratals göteborgare en enastående möjlighet att göra något roligt och stärkande av vår nyaste helgdag. Det är också en familjefest för alla som gillar att cykla, stora som små.

Ett lopp för alla smaker
Nationaldagsloppet startar traditionsenligt på Kvibergs gamla regementsområde, med kanonsalut och många kringaktiviteter.
– Efter förra årets framgång med runt 700 startande tror vi att årets upplaga blir minst lika uppskattad. Här finns något för alla, vare sig man är hårdsatsande motionär med siktet på Vätternrundan, eller bara vill göra något trevligt på cykel med familjen under några timmar.
säger Malin Lind, arrangörsansvarig.

100 km-bana med bergspris

För de mest ambitiösa finns banan på 100 km som går via Hemsjö, Ödenäs och Landvetter. Den innehåller flera tuffa stigningar, och vid Ödenäs utdelas ett attraktivt Bergspris. En annan variant är 60 km-banan som går via Härskogen och Landvetter.
Årets nyhet är Krutbackstempot, en tävling som går ut på cykla fortast uppför Krutbacken inne på Kviberg och sätta Nationalrekord på banan.

Familjelopp – och barnens eget Nationaldagslopp
– I år satsar vi extra mycket på familjer och barn med roliga och lättcyklade banor och massor av annat cykelskoj för alla åldrar, säger Malin Lind.

Det familjevänliga Nationaldagsloppet på 25 km går helt på cykelbanor till sjön Aspen vid Jonsered med på följande korvgrillning. En trevlig utflykt på natursköna vägar. Barnens eget Nationaldagslopp på 1,8 km går på bilfria vägar inom Kvibergsområdet med saft- och bulldepå – precis som vid ”riktiga” cykellopp. Alla som genomför något av loppen får medalj vid målgång.

Aktiviteter ”after bike”

– En av idéerna med Nationaldagsloppet är att ge deltagarna möjligheten att umgås även efter loppet, berättar Malin Lind. Vi kommer att kunna erbjuda olika kringaktiviteter på Kvibergs kasernområde såsom musikunderhållning, hoppborg, café, sponsorby, spännande överraskningar och mycket annat.

– Så kom hela familjen och fira vår senaste helgdag på Kviberg!

Anmälan kan ske före den 6 juni på hemsidan www.nationaldagsloppet.se, eller direkt på plats på Kviberg den 6 juni.

STARTTIDER OCH AVGIFTER:

Fredag 6 juni 2008, Kvibergs kaserner, Gšteborg
kl. 9.00 Motionslopp 100 km (avgift 200 kr (efter 28/5 250 kr)

kl. 9.30 Motionslopp 60 km (avgift 150 kr (efter 28/5 200 kr)

kl. 9.45–10.30 Familjelopp 25 km (avgift 100 kr/familj)

kl. 11.00–13.00 Lilla Nationaldagsloppet 1,8 km (avgift 20 kr/barn)

Kl. 12.00 – 14.00 Krutbackstempot 0,5 km (gratis)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *