Stark start för Wetterhall och Team TreBerg-Bianchi

TAIPEI, TAIWAN – Team TreBerg-Bianchi, ett av Sveriges två professionella team, inledde idag sin tävlingssäsong med den första etappen av Tour of Taiwan. Fyra av lagets cyklister finns med i den kategori-1 klassade tävlingen. Det blev en bra öppning och så nära en pallplats man kan komma.

PRESSMEDDELANDE:
Wetterhall fyra på första etappen av Tour de Taiwan

I ett varmt Taipei centrum gick starten på första etappen framför stadshuset. Åtta varv på en tio kilometer lång bana skulle avverkas. Det var några små attacker i början men på det tredje varvet gick det iväg en elva manna grupp med Wetterhall med. De byggde snabbt upp en lucka på tre minuter. Holländska laget Park Hotel började jaga och fick ner avståndet till två minuter innan de slutade dra och det blev åter stiltje i klungan.

Det var tre bonus spurter under loppet. Alexander kom tvåa på två av dem och tog fyra bonus sekunder. Med tre varv kvar stod det klart att gruppen skulle hålla hem även fast det nu jagades i klungan bakom igen. Etappen gjordes upp i en sprint i utbrytargruppen och Wetterhall blev fyra. Klungan kom i mål 58 sekunder bakom. Richard Larsén kom inte till start då han blivit sjuk och stannade kvar i Sverige.

Alexander Wetterhall: ”Det känns bra att få vara igång och tävla igen. Känslan i benen var över förväntan trots jet-lag och resa. Formen är inte inte riktigt på topp ännu, men det är enligt plan”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *