Tisjö intervjuar: Kim Magnusson inför första säsongen med Team TreBerg

FALKÖPING – Kim Magnusson från Falköping har cykelåkning i blodet. Mamma Lena cyklade på elit- och landslagsnivå och pappa Glenn hade en lång proffskarriär med bas i Italien. Kim levde sina första år i italien, liksom stora delar av de senaste cykelsäsongerna. Nu vänder han tillbaka till ett svenskt team. Mikael Tisjö har intevjuat den starke klättraren från Skaraborg.

Hej Kim, du är en åkarna i nya storsatsningen Tre Berg, berätta lite om laget.
– Hejsan! Team Tre Berg Bianchi som det heter i sin helhet är ett helsvenskt lag med bas i Skara. Laget består av 5 U-23 åkare och 5 cyklister över 22 år. Namnet Tre Berg kommer ifrån motionsloppet med samma namn som kommer gå av stapeln den 6e september. Det finns hemsidor för både laget och loppet, www.teamtreberg.se och www.treberg.se.

Detta år har åkt för Vini Fantini – Nippo – De Rosa, hade du möjlighet att fortsätta utomlands eller var det en självklarhet att hoppa på Tre Berg?
– Jag hade inte möjlighet att fortsätta i mitt nuvarande lag då de mestadels behöll de cyklisterna som tagit segrar i år samtidigt som sponsorerna ville ha ett nästintill enbart italiensk/japansk lag. När jag fick kontakt med Tre Berg så kändes det givet att haka på det projektet.

Har tiden i Italien varit som du hoppats på?
– Om vi går tillbaka till de 2,5 säsongerna innan 2014 så får jag svara ja. Mycket tävlingar i en kuperad och varm miljö precis som jag förväntade mej. I år har det varit lite svårare att få ett tävlingsprogram så det har inte varit lätt att veta när man ska toppa formen. Det blandat med sjukdomar och ett brutet nyckelben gör väl att det inte blev riktigt vad jag hoppats på i år.

Du är 22 år nu så jag antar att du vill ut europa igen, är det förhoppningen eller ser du en längre framtid med Tre Berg?
– Jag vill tävla mot de bästa och prestera där, att ha någon annan dröm känns inte motiverande. Går allt enligt planerna kommer Tre Berg att utvecklas år för år och då kan det absolut bli en fortsättning med Tre Berg.

Du har mycket erfarenhet från proffscyklingen redan även fast du är ung och nu har du fått två rutinerade herrar (Thomas Löfkvist & Bernt Johansson) med i personalen. Vad tror du de har tillföra dig?
– Thomas är jag övertygad om är ett stort lyft för hela laget och satsningen. Personligen pratar jag mycket träning med ”Gotland” och det känns helrätt. Det är hur det känns just nu men är övertygad om att desto närmare säsongen vi kommer desto mer kommer vi ha nytta av den erfarenhet Löfkvist besitter. Bernt kommer mer hjälpa till och bistå i de större övergripande frågorna kring hela satsningen. Då med störst fokus på Loppet Tre Berg.

Nästa år då, blir det fokus på de svenska tävlingarna främst eller hur kommer upplägget bli?
– Troligtvis kommer vi ha en hel del press på oss när vi tävlar i Sverige så det gäller att prestera även då. Personligen satsar jag på att vara så bra som möjligt på tävlingarna på Europatouren.

Laget är delvis uppbyggt av och för Wetterhall, hur ser du egna chanser till resultat?
– Jag känner Wetterhall sedan ganska många år tillbaka och att det är en bra cyklist råder inga tvivel om. Desto fler bra cyklister i laget desto större chans för resultat även för mej.

Om du får välja, när kommer pallplatserna 2015?
– Har alltid varit lite av en sommarcyklist men de är så långt dit! Så får jag välja tajmar jag gärna in ett par stycken i Maj då vi verkar ha ett roligt tävlingsprogram då. En pallplats på SM skulle jag inte direkt kasta bort heller.

Då får vi passa på att önska lycka till och på återhörande!
– Jag tackar så mycket så hörs vi snart igen!

Mikael Tisjö
TalkOfBike.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *