Robert Pölder är nyförvärvet som gör Team Bliz-Meridas trupp komplett

SKARA – PRESSMEDDELANDE:
När Team Bliz-Merida lägger det sista namnet till sin tio man starka a-trupp så är det med en tydlig fingervisning om att man siktar mot att bli Sveriges bästa team kommande säsong. 23-årige Robert Pölder återvänder till Sverige efter en säsong i Team Giant-Shimanos utvecklingsteam. Den åkstarke smålänningen som tidigare gått på cykelgymnasiet i Skara kör med ett nytt utlandskontrakt efter säsongen 2015 i sikte.

– Jag och mina kollegor i lagledningen har haft möjligheten att följa Roberts utveckling sedan junioråldern. Den senaste säsongen har han tävlat i Sverige vid flera tillfällen och den åkstyrka och vilja vi sett hos honom är värdefull i vårt lagbygge inför kommande säsong. Lägg därtill hans långa erfarenhet, de fem senaste säsongerna på Europatouren är inte så många svenskar som kan skryta med, säger team manager Dennis Nystrand.

Robert Pölder har under flera år varit en av landets starkaste U23-cyklister. Han var bl.a. Svensk U23-mästare 2013. Från junioråldern och upp i elitklassen så tävlade han i Team CykelCity.se. Sedan laget stängde ner 2012 så har det varit samma visa i ytterligare två säsonger, mot slutet av tävlingsåret har lagledningen utannonserat att det lag han kört fört kommer att stänga ner, så även i år. Hans styrka som cyklist ligger i hans förmåga att köra länge i utbrytning och att jobba hårt för laget på olika sätt under loppen. Det är en roll som inte ger så många framskjutna resultat, men betyder att han är en mycket värdefull cyklist för laget.

– Jag tror att Robert har mer att ge än att bara kunna hålla hög fart i klungan och i utbrytningar. Han har så mycket erfarenhet och styrka att det även kan ge utdelning i resultatlistorna, tror sportchefen Mats Harring. – Det är vår målsättning att kunna ge honom möjligheter i loppen, vi har en stark och bred trupp där Pölder blir en frontfigur med mycket ansvar. Vi tror att han har ett vinnarvapen och vi skall försöka få honom att ta fram det.

Det är med ett tydligt mål om att ta sig till ett större lag som sporthandlarsonen från Nässjö kommer till Team Bliz-Merida.

– Förväntningar på kommande säsong är såklart höga, både för egen del och på hela laget. Mixen av både erfarna cyklister och riktigt åkstarka killar borde helt klart ge oss stora möjligheter att göra fina resultat på både nationella och internationella tävlingar, berättar Robert.

Team Bliz-Merida är en unik satsning i Sverige eftersom laget blandar svenskar och utlänningar både i truppen av cyklister och i personalen omkring laget. Orsaken är att man vill dra nytta av de olika cykelkulturer som finns i cyklisters och ledares bakgrund och på så sätt hjälpa cyklisterna till snabbare utveckling och bredare kunskap i sin sport.

– Att laget också består av lite olika nationaliteter känns spännande och förhoppningsvis kommer vi att kunna ta lärdom av varandra. För egen del så vill jag ta ett kliv till i min karriär. Förra säsongen var bra på många sätt och det kändes som jag utvecklades både styrkemässigt och taktiskt. Men fortfarande saknas det där lilla sista som jag behöver för att kunna få till några fina resultat så att jag kan komma upp ytterligare en nivå. Jag både hoppas och tror att jag har chansen till detta i Team Bliz-Merida. Vi kommer att köra många bra tävlingar och främst ser jag fram emot tävlingarna i Belgien och Danmark eftersom det är tävlingar som brukar passar mig bra, avslutar Pölder.

Under vintern och våren kombinerar Robert cyklandet med livet som student vid Linnéuniversitetet i Växjö. Säsongen med teamet inleds med ett förberedelseläger i spanska Alicante dit han ansluter i början av februari. Det är möjligt att han finns med redan på någon av de inledande tävlingarna i Spanien. Säsongsdebuten i Europatouren sker i Portugal den första mars.

Team Bliz-Merida består under säsongen 2015 av totalt fjorton cyklister, tio åkare i den primära truppen och ytterligare fyra cyklister som ingår i en utvecklingsgrupp.

TEAM BLIZ-MERIDA 2015:
Hampus Anderberg, 18 (Halmstad, SWE)
Adam Axelsson, 18 (Örebro, SWE)
Niklas Henttala, 18 (Borgå, FIN)
Yannick Janssen, 24 (Beringe, NED)
Henrik Jansson, 19 (Falun, SWE)
Barry Miller, 26 (Beverly, MA, USA)
Pierre Moncorgé, 22 (Lyon, FRA)
Robert Pölder, 23 (Växjö, SWE)
Johan Svensson, 35 (Falkenberg, SWE)
Mikkel Tefre Lunder, 18 (Baerum, NOR)

David Eriksson, 19 (Göteborg, SWE)
Hiski Kanerva, 20 (Helsingfors, FIN)
Carl Ljunggren, 18 (Larv, SWE)
August Martin, 20 (Norrköping, SWE)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *