Rutinerad internationell trio skiftar till Team Bliz-Merida

SKARA – PRESSMEDDELANDE:
Truppen i Team Bliz-Merida förstärks med tre rutinerade cyklister inför 2015. Den spurtstarke fransosen Pierre Moncorgé från Lyon, flerfaldige SWE Cup-vinnaren Johan Svensson från Falkenberg och amerikanen Barry Miller från Massachusetts. Samtliga tre har tidigare tävlat för det nedlagda svensk-amerikanska continentalteamet Team Firefighters.

– Det är en ny strategi från lagets sida att jobba med cyklister som är erfarna såsom Johan och Barry. Vi lägger större betydelse kring den roll som lagkapten har under loppen, och vad det innebär för utvecklingen av de unga talangerna i laget. Det betyder att vi behöver några erfarna åkare med bra ledaregenskaper som kan bära upp den rollen i teamet. Dessa åkarna är en fantastiskt duktig trio som kommer att köra hem många fina resultat för teamet, konstaterar team managern Dennis Nystrand.

Pierre Moncorgé från Frankrike
Pierre Moncorgé har precis lämnat U23-kategorin bakom sig. Han bor i Sverige sedan starten på höstterminen 2013. Han kombinerar cyklingen med studierna mot en mastersexamen vid Uppsala Universitet. Under fjolårssäsongen var han topp-10 på flera etapper i lopp i UCI Europé Tour, bl.a. prestigefyllda Normandiet Runt.

– Jag är glad över att köra med Team Bliz-Merida, det är ett lag som har bra struktur och ett intressant tävlingsprogram. Jag känner mig riktigt motiverad inför 2015 och kommer att göra mitt bästa för att bidra till lagets framgångar, berättar Pierre.

Barry Miller från USA
Barry Miller är en åkare som kombinerat velodromcykling med karriären på landsväg. Efter en säsong 2014 som inte blev vad han hade tänkt sig så är han väldigt laddad inför debuten med Team Bliz-Merida.

– Jag ser verkligen framemot att köra här under 2015. Jag vill lägga 2014 bakom mig och komma tillbaka i topp igen. Lagledningen för Team Bliz-Merida har redan visat att man är superstrukturerade och professionella. De har fått ihop ett imponerande tävlingsprogram som passar mig bra. Det var ett lätt beslut från min sida. Teamet har en bra blandning av unga åkare som kör för att utvecklas och äldre erfarna cyklister så jag tror att vi kommer att ha riktigt bra stämning och att vi är konkurrenskraftiga i alla lopp vi kommer att köra, sammanfattar Barry Miller.

Johan Svensson från Falkenberg
Äldst i laget och ett av årets mest överraskande nyförvärv blir Johan Svensson. Han har en lång karriär bakom sig, bland annat som professionell i Belgien och Danmark. I Team Bliz-Merida blir han en tillgång för de yngre åkarna genom sin långa erfarenhet från internationella cykeltävlingar över hela världen.

– Efter förra årets fiasko så är jag revanschsugen och motiverad att visa att jag fortfarande är en av landets bästa elitcyklister. Som lagets äldsta cyklist blir det bland annat jag som får äran att vara med och lära våra ”up and coming stars”. Det kommer att bli en rolig och nyttig erfarenhet för mig att axla rollen som ”lärare”. Jag har goda kunskaper om hur cykelsporten fungerar nu, det skall blir jätteroligt att få guida dom yngre till framgångar, säger Johan Svensson.

Säsongen inleds med ett förberedelseläger i spanska Alicante under vintern. De första tävlingarna för säsongen är planerade till mitten av februari. Säsongsdebuten i Europatouren sker i Portugal den första mars.

Team Bliz-Merida består under säsongen 2015 av totalt fjorton cyklister, tio åkare i den primära truppen och ytterligare fyra cyklister som ingår i en utvecklingsgrupp. Under de kommande veckorna kommer hela laget att offentliggöras.

TEAM BLIZ-MERIDA 2015:
Niklas Henttala, 18 (Borgå, FIN)
Barry Miller, 26 (Beverly, MA, USA)
Pierre Moncorgé, (Lyon, FRA)
Mikkel Tefre Lunder, 18 (Baerum, NOR)
Johan Svensson, 35 (Falkenberg, SWE)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *