Team Bliz-Merida förstärks med norrman inför säsongens sista månader

SKARA – PRESSMEDDELANDE:
Det svenska elitlaget Team Bliz-Merida driver en unik satsning på unga cyklister. Laget går mot sin bästa säsong någonsin efter att ha jobbat med en mix av svenska och utländska tallanger i sin trupp. Inför de två avslutande månaderna på säsongen tar man nu in ytterligare förstärkning i form av en 19-årigt norskt framtidslöfte.

Team Bliz-Merida kan om ett par månader summera sin bästa säsong under lagets tioåriga historia. Det har blivit segrar i Sverige, Danmark och Holland. Under två av säsongens etapplopp har laget haft ledartröjan och vid ett tillfälle på ett belgiskt etapplopp vanns bergatröjan totalt. Flera av lagets cyklister har representerat sina respektive landslag, en representation som bl.a. givit en femteplats vid Europamästerskapen för finske Matti Manninen.

En tredjedel av lagets säsong återstår och inför höstens tävlingar tar laget in förstärkning från grannlandet i väster. Det är den 19-årige norrmannen Nikolai Tefre Lunder från Oslo som kommer att finnas med i truppen från och med första augusti.

– Det känns jättetrevligt att både kunna blicka tillbaka på en säsong där allt fungerat lite bättre än planerat. Det ger oss självförtroende att vidareutveckla vårt team och den satsning vi gör på unga cyklister, berättar team manager Dennis Nystrand.

Tefre Lunder kör sin andra säsong som U23. Han har fram till och med juli månad representerat det norska profslaget Motiv 3. Laget har tyvärr inte resurser nog att avsluta säsongen och flera av cyklisterna är på jakt efter nya lag att kunna fortsätta sitt tävlande med. För Nikolais del föll valet på Team Bliz-Merida efter etapploppet U6 CycleTour i början av juli.

– Jag är väldigt nöjd över att ha kommit med i laget. Det är inte bara det att jag får en ärlig chans att kunna avsluta säsongen med ett bra tävlingsprogram, jag får flera duktiga lagkamrater som redan visat hög nivå under hela året, förklarar Nikolai.

Premiären i Team Bliz-Merida sker redan på första kontraktsdagen. Under helgen körs tre tävlingar. Det handlar först om den sjätte deltävlingen i Svenska GP-Cupen i Kristianstad. Därefter körs den fjärde deltävlingen i den svenska landsvägscupen. Då handlar det om Kalmar GP, ett viktigt lopp eftersom teamet leder cupens lagtävling. Helgen avslutas i Danmark där det anrika Stjernelöbet i Roskilde har nypremiär efter några års uppehåll.

Team Bliz-Merida har drygt 20 tävlingsdagar kvar den här säsongen. De två sista månaderna innehåller tävlingar i Sverige, Norge, Danmark, Holland och Belgien. Matti Manninen kommer dessutom att representera Finland vid U23 VM i spanska Ponferada.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *