KOMMANDE EVENT:
SVENSKA PROFFS:
UCI Women´s Team:

Damer i
utländska lag:


Emilia Fahlin
Emma Johansson
Sara Mustonen Lichan
Alexandra Nessmar
Hanna Nilsson
Sara Penton
UCI WorldTeam:
Tobias Ludvigsson
UCI ProContinental:
UCI Continental:

Team TreBerg-Bianchi

Ludvig Bengtsson
Marcus Fåglum-Karlsson
Niklas Gustavsson
Pontus Kastemyr
Richard Larsen
Isac Lundgren
Kim Magnusson
Erik Sandersson
Alexander Wetterhall


Herrar i
utländska lag:


Hampus Anderberg
Filip Bengtsson
Lucas Eriksson
Gustav Höög
Philip Lindau
Fredrik Ludvigsson
Jesper Olsson

UCI MTB:

Serneke-Allebike
MTB Team

Emil Lindgren
Michael Olsson
Dennis Wahlqvist


Svenskar i utländska UCI-team

Alexandra Engen
Sven Kilander
Jenny Rissveds
Prylar/F��retag

Polar lanserar världens smartaste träningsdator

2014-01-06/-
Polar V800 med inbyggd GPS ger seriösa idrottare en korrekt bedömning av sin återhämtningsstatus

Polar presenterar idag världens smartaste och mest avancerade träningsdator, designad för pro-fessionella idrottsmän och elitmotionärer, som lever för sin sport.


Polar V800 är Polars nya flaggskepp i en stilsäker design innehållandes Polars bästa och senaste teknologier. Med inbyggd GPS och smarta träningsfunktioner hjälper den dig att nå maximal prestanda precis när du behöver det. Den kombinerar information om din träningsbelastning med uppgifter om dina vardagsakiviteter, för att du ska få en korrekt bedömning av tiden som krävs för att din kropp ska återhämta sig optimalt. Det handlar om modern teknik som du kommer vija ha på din handled dygnet runt.Den har stöd för flera sporter, från löpning, cykling och simning till skidåkning och triathlon. Det är möjligt att skapa en anpassningsbar profil för respektive sport, samtidigt som Polar V800 växlar smidigt mellan olika sporter och registrerar alla dina prestationer, inklusive övergångstider mellan varje sport. Viktigast av allt, Polar V800 hjälper seriösa idrottare att få ett försprång genom smart träning och optimal återhämtning.

Nyckelfunktioner
- Smart och noggrann uppföljning av träningspass samt dina vardagsaktiviteter, tack vare en
integrerad aktivitetsmätare. Varje rörelse registreras, från ditt tuffaste träningspass till en promenad uppför trapporna. Eftersom Polar V800 registrerar varje aktivitet, så justerar den automatiskt din återhämtningsstatus för att ge en rättvisande redogörelse över hur mycket vila du får mellan dina hårdare träningspass.

- Direkt feedback och mer djupgående analyser för all träning och återhämtning via Polar Flow webbtjänst. En uppdaterad version av webbtjänsten kommer att finnas tillgänglig när Polar V800 lanseras.Tillhörande Polar Flow Mobilapp ansluter smidigt till Polar V800 och data som samlats in synkroniseras direkt till Polar Flow webbtjänst. På ett enkelt och smidigt sätt får du alltså en komplett och informativ översikt över de data du behöver för att träna smart och effektivt. Polar Flow är även kompatibel med en community, där du kan dela dina prestationer och hålla kontakten med vänner och likasinnande via sociala medier.

- Polar V800 har även en mängd andra unika egenskaper som skiljer den från mängden. Den regi-strerar din puls vid simning - vilket gör den perfekt för triathleter - och tillhandahåller en väldigt exakt höjdmätning via en inbyggd lufttryckssensor.

- Den har en kontrastrik svartvit display, som är optimerad för sport och lätt att läsa även i svagt ljus. Den strömsnåla displayen bidrar till den utmärkta batteritiden på upp till 14 timmars träningstid, 50 timmar i GPS-läge med låg strömförbrukning, eller 30 dagar i tidsläge med aktivitetsmätning dygnet runt.

- Polar V800 innehåller också Running Index, vilken ger information om din kondition och löpekonomi samt ett ortostatiskt test, vilket hjälper dig att undvika överträning genom att ge dig en inblick i din återhämtningsstatus sett ur ett längre perspektiv.

- Via en knapptryckning kommer du enkelt åt fyra veckors träningshistorik och du kan även dela träningsdata från Polar Flow med din tränare.

- Dessutom har Polar V800 en uppdateringsbar programvara, vilket möjliggör för användare att på egen hand uppdatera och lägga till nya funktioner när de blir tillgängliga. Redan nu kan nämnas en effektmätningsfunktion för seriösa cyklister, som kommer att finnas tillgänglig i mitten av 2014, för att användas tillsammans med nya Bluetooth Smart effektpedaler. Den trådlösa anslutningen till smartphones skapar även tillgång till ytterligare funktioner, såsom SMS-avisering och musikkontroll, vilka kommer som uppdateringar senare under 2014.
- Polar V800 är utvecklad för de mest krävande sporter och har en stor, reptålig Gorilla Glass display, liknande den som används på de mest avancerade smartphones. Displayen omsluts av rostfritt stål och ett mjukt, ventilerande polyuretanarmband. Det är en kombination av styrka, lätthet, komfort och stilsäker formgivning.Marco Suvilaakso, Director of Product Management på Polar säger:
- Idrottare har väntat på vår nya flaggskeppsmodell och vi är otroligt glada över att presentera den för första gången idag. Det här är Polars smartaste och mest avancerade träningsdator någonsin. Den är utformad för de mest krävande idrottare och sporter i världen. Vi vet att dess design, integrerade GPS och smarta träningsfunktioner kommer att glädja våra kunder, oavsett om dom springer, simmar, cyklar, åker skidor eller till och med utövar samtliga sporter. Polar V800 ger information om när det är dags för återhämtning och när kroppen är redo igen för nästa pass.

IRONMAN världsmästaren Frederik Van Lierde, säger:
- Jag tränar upp till 35 timmar i veckan och behöver därför ett smart träningsverktyg som ger mig djupgående kunskap om min prestation, oavsett om jag simmar, springer eller cyklar. Polar V800 är med mig överallt. Eftersom den mäter även minsta aktivitet hjälper den mig att analysera hur jag drar nytta av vilan som jag behöver för att fortsätta prestera bra resultat och ligga i toppen.

Pris, tillgänglighet och kompatibilitet
Polar V800 med inbyggd GPS lanseras runt om i världen i månadsskiftet mars/april till ett rekommenderat pris på €449.90 inklusive pulssensor. Finns även i en version utan pulssensor för €399.90. Den kommer att visas för första gången på Consumer Electronics Show i Las Vegas, den 7-10/1. Därefter presenteras den för europeisk press och kunder på ISPO-mässan i München, den 26-29/1. Vid lanseringen finns den tillgänglig i klassiskt svart, men kommer sen i en blå version framåt maj/juni. Som tillval finns stegsensor för löpning. Hastighet, kadens och pedaler för effektmätning för cykelträning kommer också att finnas tillgängliga som tillbehör. Alla tillbehör är Bluetooth Smart kompatibla, inklusive Polars pulssensor. Åtkomst till Polar Flow webbtjänst och Polar Flow app är gratis. Mer information: http://www.polarv800.com

KOMMENTERA GÄRNA (inloggning via Facebook):::: ...
...klicka för att läsa hela artikeln

::: ...
...klicka för att läsa hela artikeln

::: ...
...klicka för att läsa hela artikeln

::: ...
...klicka för att läsa hela artikeln::: ...

::: ...

::: ...

::: ...

::: ...

::: ...

::: ...

::: ...

::: ...

::: ...Sortera:
Mest läst på Cyclesport.se:
Om prylar och företag:
Talk of Bike testar: Canyon Lux CF 9.9 Team Oneby
Nu är det dags för Trek on Tour 2014 - testa cyklar och utrustning
Skoda blir en av huvudsponsorerna till Vätternrundan
Talk of Bike testar: Canyon Ultimate CF SLX Di2 7,0
Merida blir ny cykelpartner till Vasaloppet och CykelVasan
Bliz Active lanserar nya Tempo - 24 gram och otrolig flexibilitet
Polar lanserar världens smartaste träningsdator
Sweden Bike Expo - Nordens största cykelmässa 16-17 november
Prime-Cycling - utvalda produkter av cyklister för cyklister
TREK On Tour 2013 - över 30 platser redan klara
Senast skrivna i varje kategori: